Πριν λίγο καιρό, ο βραβευμένος ηθοποιός Άντονι Χόπκινς (Anthony Hopkins), προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο όταν δημοσίευσε ένα Tik Tok στο οποίο εμφανιζόταν να χορεύει την επιτυχία του Drake «Toosie Side».

Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το ότι στον τοίχο πίσω του ήταν ένας πίνακας, ένα αφηρημένο πορτρέτο με ζωηρά χρώματα.

Αν και με μια πρώτη ματιά, μοιάζει με έργο του Francis Picabia, από τη φημισμένη σειρά «Transparencies» δεν είναι. Είναι έργο του ίδιου του Άντονι Χόπκινς.

Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός έδωσε μάλιστα πρόσφατα συνέντευξη στο ARTnews μιλώντας για αυτή -την έως σήμερα σχεδόν άγνωστη- καλλιτεχνική δραστηριότητά του.

Όπως ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο και σκίτσαρε πολύ.

Κάποια Bernice Evans, κόρη γειτόνων, ηλικίας 17 με 18, είχε πάει στο Λονδίνο για να κάνει σπουδές τέχνης και μια μέρα του έκανε το πορτρέτο με μολύβι και χρώματα κιμωλίας, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (δεν θυμάται ακριβώς αν ήταν το 1947 ή το 1948).

Η Evans κάλεσε τον εξάχρονο τότε Άντονι Χόπκινς σε ένα στούντιο πάνω από το ταχυδρομείο στο Port Talbot και τον μύησε στη ζωγραφική. Και αυτή ήταν η πρώτη επαφή του με αυτή την τέχνη.

Στα 15 του, άρχισε να ζωγραφίζει, κάποιος του είπε ότι «πρέπει να γίνεις ζωγράφος ή γελοιογράφος», το καλοσκέφτηκε, αλλά υπέθετε ότι θα χρειαζόταν μεγάλη δεξιότητα για κάτι τέτοιο, τα χρόνια πέρασαν και εγκατέλειψε την ιδέα.

Πώς όμως ξανάπιασε τον χρωστήρα ο Άντονι Χόπκινς;

«Χρόνια πριν, η Στέλα, η σύζυγός μου, βρήκε στο σπίτι παλιά μου σενάρια με τις λευκές σελίδες γεμάτες ζωγραφιές… Λίγο πριν παντρευτούμε, το 2003, μου είπε:

«Πρέπει να αρχίσεις να ζωγραφίζεις». «Όχι, όχι» απάντησα. Αλλά ήθελε να κάνω ζωγραφιές για τους καλεσμένους στον γάμο, ήταν περίπου 75. «Είσαι τρελή;» αντέδρασα. «Κάνε το» ήταν η απάντησή της. Και κατέληξα να ζωγραφίσω αυτά τα τοπία και τα δώσαμε στους καλεσμένους. Έτσι ξανάρχισα» δήλωσε σχετικά ο Άντονι Χόπκινς.

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: