Ο Ιχθύς ως ζώδιο του νερού είναι γνωστό ότι σε κάθε περίπτωση δρουν με το συναίσθημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνει σε μια διαδικασία να αλλάζει συμπεριφορά αρκετά γρήγορα και δείχνοντας έντονη κυκλοθυμία.

Σε θέση με μεγάλη ευθύνη

Οι Ιχθείς δε θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν αρκετά προς τον στόχο τους. Αυτό σημαίνει ότι η προσοχή τους διασπάται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να είναι πολύ ευαίσθητοι και να τους λείπει η αυτοπειθαρχία και η αυτοπεποίθηση για τέτοιες θέσεις.

Δε θα γίνονταν εύκολα «μεγαλοστελέχοι» σε μια πολυεθνική, επειδή δε μπορούν να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους και δεν έχουν την επαρκή υπομονή. Σίγουρα είναι εξαιρετικά δημιουργικοί, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και την κατανόηση που έχουν για τους άλλους, για να εμπνεύσουν το κοινό τους.

Έχουν μια λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό τους, γεγονός που τους καθιστά υπερ-ευαίσθητους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνάμα να μειώνουν την ίδια τους την υπόσταση. Θα πρέπει να σταματήσουν να αμφισβητούν τον εαυτό τους, διότι μόνο έτσι θα φτάσουν στην επιτυχία.

Τι μπορούν να κάνουν;

Η μόνη επιλογή που έχουν είναι να τα βρουν με τον εαυτό τους. Αν δε νιώσουν καλά οι ίδιοι, αν δεν πιστέψουν ότι μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα στον τομέα της εργασίας και σε επίπεδο καριέρας, τίποτα δε θα τους κάνει να αλλάξουν άποψη, άρα και συμπεριφορά.

Πρέπει να σταματήσουν να αυτοσαμποτάρονται και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορέσουν να γίνουν πιο λειτουργικοί και παραγωγικοί. Η επιτυχία τους εξαρτάται από τους ίδιους. Μένει μόνο να μπούνε στη διαδικασία να το συνειδητοποιήσουν.