Ανάμεσα στους δεκάδες διάσημους που εξέφρασαν στα social media τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του «αγαθού γίγαντα», του 46χρονου αφροαμερικανου Τζορτζ Φλόιντ, είναι και η Lady Gaga, η οποία σε πρόσφατη ανάρτησή της χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «ρατσιστή και ηλίθιο».

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει πυροδοτήσει μεγάλο κύμα διαδηλώσεων, με εκατοντάδες ανθρώπους σε όλη την Αμερική – και όχι μόνο – να απαιτούν δικαιοσύνη.

Η διάσημη ποπ σταρ Lady Gaga, προσπαθεί και αυτή να ελέγξει την οργή της με φόντο την δολοφονία Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν στη Μινεάπολη.

Συγκεκριμένα η Lady Gaga απευθυνόμενη στους εκατομμύρια θαυμαστές της, μίλησε για μια «επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα».

«Έχω πολλά να πω γι’ αυτό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι πως φοβάμαι να πω ο,οτιδήποτε θα πυροδοτήσει περισσότερη οργή, παρόλο που αυτό είναι ακριβώς το δικαιολογημένο συναίσθημα.

Δε θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βοηθήσω να βρεθεί λύση.

Νιώθω εξοργισμένη με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ όπως και με εκείνους τόσων πολλών μαύρων ανθρώπων, που εδώ και εκατοντάδες χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, που αφαιρέθηκαν ως αποτέλεσμα συστηματικού ρατσισμού και ενός διεφθαρμένου συστήματος που το υποστηρίζει», υπογράμμισε η Lady Gaga, ενώ συνεχίζοντας προσέθεσε:

«Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν σιωπήσει για πολύ καιρό και αυτή η σιωπή αποδεικνύεται θανάσιμη ξανά και ξανά.

Και ό,τι κι αν κάνουν για να διαμαρτυρηθούν, ακόμη δεν έχουν δει συμπόνοια από τους ηγέτες, που υποτίθεται πως πρέπει να τους προστατεύουν.

Καθημερινά οι άνθρωποι στην Αμερική είναι ρατσιστές, είναι γεγονός».

Τέλος η διάσημη ποπ σταρ εξέφρασε δωρικά την άποψή της για τον Nτόναλντ Τραμπ:

«…ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής, το γνωρίζουμε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα. Δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο παρά άγνοια και προκατάληψη, ενώ συνεχίζουν να χάνονται ζωές μαύρων (…)

Τροφοδοτεί ένα σύστημα που ήδη έχει τις ρίζες του στον ρατσισμό, τη ρατσιστική δραστηριότητα και όλοι μπορούμε να δούμε τι γίνεται. Είναι καιρός για αλλαγή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη.

Είναι μια επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας εδώ και καιρό», καταλήγει στην ανάρτησή της, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες likes και σχόλια.