Τους περιορισμούς στην αγορά χαρτιού υγείας επανέφεραν τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία, καθώς οι συσκευασίες άρχισαν να κάνουν ξανά «φτερά» από τα ράφια εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με το BBC, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Coles έβαλε όριο για μια συσκευασία χαρτιού υγείας ανά καταναλωτή στα καταστήματά της σε όλη την Αυστραλία, ενώ η Woolworths επιτρέπει την αγορά δύο πακέτων.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να κάνουν αγορές πανικού.

Έχει ξαναγίνει

Η προηγούμενη φορά που τα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας είχαν θέσει ανάλογους περιορισμούς ήταν τον Μάρτιο, όταν οι καταναλωτές περίμεναν το lockdown. Μάλιστα, δεν είχαν λείψει ακόμη και οι καβγάδες μεταξύ πελατών με αφορμή μια συσκευασία χαρτιού υγείας.

Εικόνες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι οι άνθρωποι αγοράζουν πολλά χαρτιά υγείας, αφήνοντας τα ράφια σχεδόν άδεια.

Η Coles έχει επίσης επιβάλει όρια στα απολυμαντικά χεριών και στα βασικά τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά και τα αυγά. Η Woolworths ανέφερε μεγάλη αύξηση της ζήτησης χαρτιών υγείας στη Βικτόρια, ωστόσο τόνισε ότι και σε άλλες πολιτείες παρατηρείται αντίστοιχο φαινόμενο.

«Είμαι σίγουρος ότι οι αγορές πανικού θα περάσουν, όπως έγινε και την τελευταία φορά. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι η έξαρση δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. Η αντίδρασή μας στην έξαρση είναι ισχυρή» καθησύχασε τους πολίτες ο Σκοτ Μόρισον.