Η ισορροπημένη διατροφή, έχει γίνει τρόπος ζωής για όλο και περισσότερους ανθρώπους σε κάθε ηλικία. Η κουλτούρα της διατροφής έχει αλλάξει αφήνοντας πίσω συνήθειες με πολλή ζάχαρη και λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα επιστρέφει δυναμικά στο τραπέζι η ελληνική μεσογειακή κουζίνα. Περισσότερες φυτικές ίνες, ελαιόλαδο, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, ψάρι αλλά και κρέας σε ποσότητες που είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό, γίνονται η νέα διατροφική κανονικότητα των Ελλήνων, σε όλες τις ηλικίες. Αυτό αποτελεί μια τάση που σηματοδοτεί τη μετάβαση σε έναν νέο τρόπο ζωής, σε μια νέα φιλοσοφία για την ενδυνάμωση του οργανισμού και την προστασία της υγείας μας, και κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους fans.

Μια τέτοια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, εκτός από το σώμα μας, γίνεται αισθητή και στο στόμα. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Οδοντιατρικής, το στόμα μας είναι ένας καθρέφτης για την υγεία του σώματος και μπορεί να μας δώσει τα πρώτα σημάδια και για γενικότερες παθήσεις. Ταυτόχρονα, η υγεία του στόματος συνδέεται με τη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς βακτήρια που αναπτύσσονται στο στόμα και τα δόντια μπορεί να προκαλέσουν βλάβες και μολύνσεις σε διάφορα όργανα και μέρη του οργανισμού. Για παράδειγμα, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν ουλίτιδα που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε προχωρημένη περιοδοντίτιδα, η οποία συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή καρδιακά προβλήματα (βλεπ. πηγή*). Δεν αρκεί λοιπόν μόνο να τρεφόμαστε σωστά αλλά και να δίνουμε την ανάλογη προσοχή τόσο στη φροντίδα του στόματος όσο και στα σημάδια που μπορεί αυτό να μας στέλνει.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που έχουν επιστημονική σφραγίδα για την αποτελεσματικότητά τους και που συμβάλλουν δραστικά στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Στην περίπτωση που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν, οι οδοντόκρεμες parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων. Αν ανήκετε στο 30% των ανθρώπων που υποφέρουν από ένα οξύ πόνο που προκαλείται από ζεστές ή κρύες τροφές ή ποτά, οι οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν και προστατεύουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα.

Ένα υγιές στόμα τρέφει σωστά ένα υγιές σώμα και έναν δυνατό οργανισμό, ένας κύκλος ζωής και ευεξίας που μιλάει προς τα έξω με ένα λαμπερό χαμόγελο. Γι’ αυτό, συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τρώγοντας αλλά και να φροντίζουμε από το πρωί ως το βράδυ το στόμα μας, κρατώντας το καθαρό και υγιές με τα κατάλληλα εξειδικευμένα προϊόντα. Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

*Πηγές
Αμερικανικός Οργανισμός Οδοντιατρικής (ADA): https://www.ada.org/~/media/ADA/Publications/Files/patient_61.ashx

Ακολουθήστε το στο Google News