Ηλιοφάνεια και ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 16 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς με εξαίρεση τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 36 και 38 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.