Η 34χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ Άμπερ Χερντ, μετά από την πρόσφατη δικαστική διαμάχη που είχε με τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, βρέθηκε για ακόμα μία φορά πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αυτή τη φορά για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο.

Συγκεκριμένα το νέο επεισόδιο που φέρνει το όνομα της Άμπερ Χερντ στο προσκήνιο, έχει να κάνει με τις πρόσφατες διακοπές που έκανε η νεαρή ηθοποιός στην Κωνσταντινούπολη.

Η Άμπερ Χερντ επισκέφθηκε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη φορώντας ένα σατέν φόρεμα χωρίς στηθόδεσμο.

Η ηθοποιός ανέβασε στα social media φωτογραφίες της από τη βόλτα της και πολλοί χρήστες στα social media έσπευσαν να την κατηγορήσουν για ασέβεια.

Το Σάββατο, η ηθοποιός δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο όπου εικονίζεται με ένα κόκκινο μαντίλι στο Instagram, αποκαλύπτοντας στη λεζάντα πως κάνει μια περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη.

«Πέρασα την ημέρα περιπλανώμενη στη μαγεία των τζαμιών της Κωνσταντινούπολης και δεν θα μπορούσα να ερωτευτώ περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη», έγραψε.

Σύμφωνα με τα σχόλια οι χρήστες ενοχλήθηκαν διότι η ηθοποιός χαμογελούσε και πόζαρε μέσα σε ένα τζαμί, την ώρα που κάποιοι άνθρωποι προσεύχονταν.

Άλλοι σχολίασαν ότι η χιτζάμπ που φόρεσε δεν είναι υποχρεωτική για τις tουρκάλες, ενώ άλλοι είπαν ότι τη φόρεσε λάθος διότι δεν κάλυπτε το λαιμό και τα μαλλιά της απόλυτα.

Κάποιοι σχολίασαν την έλλειψη στηθόδεσμου, ενώ η Άμπερ έσβησε κάποιες φωτογραφίες από το προφίλ της και απενεργοποίησε τη δυνατότητα να κάνουν σχόλια οι followers της.

Στον αντίποδα, δεν έλειψαν και τα σχόλια χρηστών που δεν ενοχλήθηκαν από το σατέν φόρεμα της 34χρονης ηθοποιού και θεωρούν υπερβολική την επίθεση εναντίον της.

Οσον αφορά τη σωστή εθιμοτυπία όταν επισκέπτεται κάποιος τζαμιά, ο Μπερνάρντ Ο’Κέιν, καθηγητής Ισλαμικής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, δήλωσε ότι επιτρέπονται κάμερες στο εσωτερικό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται χρήση τους σε συγκεκριμένες ώρες.

«Κανονικά δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και συνήθως αποθαρρύνεται η χρήση τους κατά τη διάρκεια της προσευχής», δήλωσε στη «The Washington Post». «Πρέπει να ντύνεσαι συντηρητικά», πρόσθεσε. «Προσπαθείς να μην πηγαίνεις με σορτς ή μπλούζες με αποκαλυπτικό ντεκολτέ. Πρέπει να είσαι σοβαρός, χωρίς να μιλάς ή να γελάς δυνατά. Εκτός από αυτά, οι περιορισμοί είναι λίγοι».