Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα και την εβδομάδα που ξεκινά, όπως προκύπτει από τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης BOLAM, αποκομμένο χαμηλό στη Δυτική Μεσόγειο θα προκαλέσει από την Τρίτη 08/09 μεταφορά θερμών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα προς τη Νότια Ιταλία και τα Βαλκάνια.

Ως αποτέλεσμα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να αναμένεται να φτάνει τοπικά τους 36 – 38 βαθμούς έως και την Πέμπτη 10/09 και ενδεχομένως την Παρασκευή 11/09.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το βράδυ της Τρίτης 08/09 ενώ σημειώνεται και η μεταφορά των θερμών αερίων μαζών προς την Νότια Ιταλία και τα Βαλκάνια.

Σημειώνεται ότι η επικράτηση της συγκεκριμένης ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απουσία αξιόλογων φαινομένων στην χώρα, ενώ ο συνδυασμός των σχετικά χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις στην Κεντρική Μεσόγειο θα διατηρήσουν το μελτέμι στο Αιγαίο.