«Εισαγωγή στη φιλοσοφία» με τη σφραγίδα των εκδόσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σωκράτης, Σπινόζα, Καντ, Νίτσε

Μια μεγάλη προσφορά, πρωτότυπη και εύληπτη, για τη ζωή και το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαίας και σύγχρονης εποχής.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Πρόκειται για τη ζωή και το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους φιλοσόφους σε ευσύνοπτες, εκδόσεις μιας από τις πιο αναγνωρισμένες εκδοτικές σειρές παγκοσμίως: των «Very Short Introductions» του Oxford University Press.

Η σειρά των «σύντομων εισαγωγών» της Οξφόρδης αποτελεί την κορυφαία σειρά εκλαϊκευμένης επιστήμης στον αγγλοσαξονικό κόσμο από το 1995. Περιλαμβάνει έργα που αγγίζουν κάθε γωνιά των σύγχρονων επιστημών. Για τη σύνθεσή τους είναι υπεύθυνοι πάντοτε επιλεγμένοι γνώστες του αντικειμένου, συχνά μάλιστα γνωστά ακαδημαϊκά ονόματα και σημαίνοντες διανοούμενοι: η ιστορικός Μαίρη Μπέαρντ, οι φιλόσοφοι Α. Κ. Γκρέιλινγκ και Σάιμον Κρίτσλεϊ, ο θρησκειολόγος Ε. Π. Σάντερς, ο κριτικός λογοτεχνίας Τέρι Ιγκλετον είναι μερικοί μόνο από τους συντελεστές της σειράς.

Η φιλοσοφία της στοχεύει στην ευχέρεια της ανάγνωσης χωρίς να θυσιάζει την επιστημονική ακρίβεια. Με απλότητα, σαφήνεια και αφηγηματικότητα, τα έργα αυτά καθιστούν  προσιτά σε όλους ευρύτατα πεδία της σύγχρονης γνώσης και της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Αυτή την εβδομάδα

Νίτσε

Ο Νίτσε, ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές όλων των εποχών, με το πολυσχιδές και πρωτοποριακό του έργο απαξιώθηκε  από τους συγχρόνους του. Ωστόσο μετά τον θάνατό του υμνήθηκε όσο ελάχιστοι και άσκησε βαθύτατη επιρροή στις πιο σημαντικές πνευματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Ξεκίνησε ως κλασικός φιλόλογος αναλαμβάνοντας την έδρα της κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Βασιλείας μόλις στα 24 χρόνια του. Μετά τη δημοσίευση του πολύκροτου βιβλίου του «Η Γέννηση της Τραγωδίας» ήρθε σε ρήξη με το ακαδημαϊκό και όχι μόνο κατεστημένο της εποχής του. Παραιτήθηκε από το πανεπιστήμιο και ξεκίνησε μια τιτάνια πνευματική προσπάθεια γράφοντας και δημοσιεύοντας αδιαλείπτως βιβλία έως το 1889. Τότε περίπου, σε ηλικία σαράντα πέντε ετών έχασε τα λογικά του. Ο σπουδαίος φιλόσοφος-ποιητής που μίλησε για τον θάνατο του Θεού και για την απουσία της πνευματικότητας επηρέασε όσο ελάχιστοι τις κατοπινές γενιές.

Για τον Νίτσε, καλό είναι ό,τι ανυψώνει στον άνθρωπο το αίσθημα της δύναμης, τη θέληση για απόκτηση δύναμης. Τι είναι κακό; Ο,τι γεννιέται από την αδυναμία. Τι είναι ευτυχία; Το αίσθημα της δύναμης.

Μαζί

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

Η Vanessa Moody φωτογραφίζεται με τα κυρίαρχα looks της σεζόν

Εντυπωσιακά αξεσουάρ με συλλεκτική αξία

Τα μυστικά των ενημερωμένων εμφανίσεων

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Εισαγωγή στον Νίτσε»: €2,25)