Την ώρα που τα κρούσματα κοροναϊού πληθαίνουν και στα σχολεία, οι καταλήψεις αυξάνονται και το νέο περιστατικό βίας σε γυμνάσιο του Ηρακλείου έρχεται να αποτυπώσει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές για τις μάσκες και τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πατέρας επιτέθηκε σε καθηγήτρια στο Ηράκλειο

Το πρωί της Πέμπτης σε γυμνάσιο του Ηρακλείου, πατέρας μαθητή επιτέθηκε στην διευθύντρια του παιδιού του.

Ο πατέρας του μαθητή, που μπήκε μαινόμενος στο γραφείο των καθηγητών, ζήτησε από τη διευθύντρια να βγάλει τη μάσκα για να μιλήσουν.

Εκείνη αρνήθηκε και τότε ο πατέρας σήκωσε το χέρι του και κατέβασε τη μάσκα από την εκπαιδευτικό, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού

Εκτός από τα περιστατικά βίας, έντονο προβληματισμό προκαλούν και τα αλλεπάλληλα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Στο Κερατσίνι, νόσησε μαθητής και μετά την εκτίμηση της κατάστασης, το σχολείο του συνεχίζει τα μαθήματα.

Συμμαθητές του παιδιού που τέθηκε σε καραντίνα αλλά και εκπαιδευτικοί, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως η απολύμανση που έγινε δεν λύνει το πρόβλημα.

Έκλεισε τμήμα σχολείου στις Σέρρες

Στις Σέρρες, η προσοχή στρέφεται σε τμήμα δημοτικού σχολείου που έκλεισε, όταν έγινε γνωστό πως νόσησε ο δάσκαλός του.

Ο εκπαιδευτικός είχε ύποπτα συμπτώματα τις τελευταίες μέρες και αποφάσισε να κάνει το τεστ που βγήκε θετικό.

Καταλήψεις σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά και Αγρίνιο

Μέσα σε όλα αυξάνονται καθημερινά και οι καταλήψεις. Σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά και Αγρίνιο, σχολεία έβαλαν λουκέτο, με τους καταληψίες μαθητές να τονίζουν πως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν τους προστατεύει στη μάχη με τον κορωνοϊό.