Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορεί τον φωτογράφο Jonathan Leder το διάσημο μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι με μακροσκελές κείμενό της στο New York Magazine.

Το 2012 και ύστερα από μια φωτογράφιση κατά την οποία η Έμιλι Ρατακόφσκι  πόζαρε τόσο με εσώρουχα όσο και χωρίς, ο φωτογράφος φέρεται να ασέλγησε στο νεαρό μοντέλο.

Το διάσημο μοντέλο όπως ισχυρίστηκε, ήταν αρκετά μεθυσμένη όταν ο Leder της επιτέθηκε.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», η ψυχοθεραπεύτρια Σάντυ Κουτσοσταμάτη, για τη σεξουαλική παρενόχληση τόσο εντός του εργασιακού χώρου όσο και εκτός.

Σύμφωνα με την κ. Κουτσοσταμάτη, η σεξουαλική παρενόχληση έχει να κάνει με την κατάχρηση εξουσίας και συναντάται πιο συχνά από την πλευρά των αντρών προς νεαρές γυναίκες.

Το ζήτημα ωστόσο, είναι ποιο είναι το όριο μεταξύ ενός φλερτ ή ενός πειράγματος και της παρενόχλησης είτε αυτή είναι σωματική είτε προφορική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πράξη αυτή καθ΄ εαυτή αρέσει μόνο στον έναν. Από τη στιγμή λοιπόν που η εκάστοτε συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη, τότε πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ένας τρόπος για να σταματήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι να μπαίνουν από νωρίς όρια. Ωστόσο το σημαντικότερο ρόλο παίζει η οικογένεια και η παιδεία.

Ακόμα, όπως υπενθύμισε η κ. Κουτσοσταμάτη, υπάρχει νομοθεσία που καλύπτει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο από την εκπομπή «Πάμε Δανάη!»