Μια ανεκτίμητη προσφορά για όλη την οικογένεια

Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της Ελληνικής

του Γεωργίου Μπαμπινιώτη

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής παρουσιάζει μία ανεκτίμητη προσφορά για όλη την οικογένεια! «Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της ελληνικής» του Γεωργίου Μπαμπινιώτη. 5.500 λήμματα για κάθε γλωσσική δυσκολία: ορθογραφική, γραμματική, συντακτική, σημασιολογική Μαζί, GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό και BHMAgazino!

Δημοσιεύτηκε από Tovimagr στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

εταιρεία ή εταιρία;

ζητήστε ή ζητείστε;

του Μεξικού; ή του Μεξικό;

 

5.500 λήμματα για κάθε γλωσσική δυσκολία:

ορθογραφική, γραμματική, συντακτική, σημασιολογική

Ο απαραίτητος γλωσσικός μας σύμβουλος για να μιλούμε και να γράφουμε σωστά Ελληνικά!

Σε πολυτελείς, σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος: E έως N

Το «Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της Ελληνικής» του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη είναι ένας «γλωσσικός σύμβουλος» για τον καθένα μας, ένα εγχειρίδιο που ανταποκρίνεται σε δύο γλωσσικές ανάγκες τού οµιλητή της Ελληνικής: α) στην αποφυγή συνήθων λαθών, τα οποία εξετάζονται εξαντλητικά και β) στην αντιµετώπιση συνήθων δυσκολιών που δεν οδηγούν πάντοτε σε λάθη αλλά γεννούν εύλογες απορίες, γλωσσική αµηχανία ή και γλωσσική ανασφάλεια.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, ο χρήστης του προφορικού και του γραπτού λόγου της Ελληνικής χρειάζεται γλωσσική καθοδήγηση. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο έρχεται να παίξει το λεξικό, µε επιστηµονική εγκυρότητα που εξασφαλίζει στον χρήστη ασφάλεια γλωσσική και ποιότητα στις γλωσσικές του επιλογές.

Oι 1.000 συνολικά σελίδες με τις επισημάνσεις τους διδάσκουν τον αναγνώστη, για τα λάθη που κάνουμε και τις δυσκολίες που συναντάμε.

Όπως λέει ο ίδιος ο καθηγητής, το λεξικό του δεν έχει αφηρηµένο θεωρητικό χαρακτήρα. Ξεκινάει από πρακτικά προβλήµατα, από συγκεκριµένα παραδείγµατα που απασχολούν τον χρήστη, δίνοντας απαντήσεις σε αυτά. Διερωτάται λ.χ. ο χρήστης αν κλίνονται οι ξένες λέξεις, και συγκεκριµένα αν πρέπει να πει τής τρόικας ή τής τρόικα. Στο λήµµα τρόικα θα ενηµερωθεί ή και απλώς θα επιβεβαιώσει (αν ήδη το γνωρίζει) ότι ο ορθός τύπος είναι τής τρόικας και θα παραπεµφθεί µάλιστα σε ένα ευρύτερο συγκεντρωτικό λήµµα για τις ξένες λέξεις (ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ1) και στο πρόβληµα αν κλίνονται ή όχι.

Μάλιστα, ελήφθη ιδιαίτερη µέριµνα ώστε ο σχολιασµός των ληµµάτων και η γενικότερη εµφάνιση της ύλης του Λεξικού να είναι φιλική προς τον αναγνώστη, µε έγχρωµα στοιχεία, εποπτικούς πίνακες, πλήθος παραδειγµάτων και τέτοια οργάνωση των ληµµάτων, που να µην κουράζουν. Ετσι η όλη διατύπωση του σχολίου που αποτελεί κάθε λήµµα είναι ακριβής, σαφής, λιτή και κατανοητή.

Μαζί

GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό, την Κυριακή και κάθε μήνα με ΤΟ ΒΗΜΑ

Ανακαλύψτε μαζί με το GEO, όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:

Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης.

Δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!

Σε αυτό το τεύχος:

ΥΓΕΙΑ: Γιατί πρέπει να εμβολιαζόμαστε;

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ: «Οι άνθρωποι του Δεσποτικού». Η ανασκαφή του ακατοίκητου εδώ και 2.500 χρόνια, νησί των Κυκλάδων

ΦΥΣΗ: Οκτώβριος, ο μήνας των πουλιών

ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Η πίστη των ανθρώπων

ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Το σπίτι-φωλιά του Βερολίνου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η λύση δεν είναι η ανακύκλωση!

Η ανθρωπολόγος Robin Nagle τρέφει ένα πάθος για τα απορρίμματα.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: «Τα καλύτερα έρχονται»

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το μεγάλο τείχος

ΤΑΞΙΔΙ: Ουρουγουάη, η μικρή άγνωστη

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της Ελληνικής #2»€2,25

Ακολουθήστε το στο Google News