ΤΟ ΒΗΜΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής παρουσιάζει μία ανεκτίμητη προσφορά για όλη την οικογένεια: «Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της ελληνικής» του Γεωργίου Μπαμπινιώτη Ο απαραίτητος γλωσσικός μας σύμβουλος για να μιλούμε και να γράφουμε σωστά ελληνικά! Μαζί VITA και BHMAgazino!

Δημοσιεύτηκε από Tovimagr στις Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Το ΒΗΜΑ παρουσιάζει:

Μια ανεκτίμητη προσφορά για όλη την οικογένεια

«Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών»,

του Γεωργίου Μπαμπινιώτη

ορκωμοσία ή ορκομωσία;

κυρία πρόεδρε ή κυρία πρόεδρος;

σάτιρα ή σάτυρα;

 

5.500 λήμματα για κάθε γλωσσική δυσκολία:

ορθογραφική, γραμματική, συντακτική, σημασιολογική

Ο απαραίτητος γλωσσικός μας σύμβουλος για να μιλούμε και να γράφουμε σωστά Ελληνικά!

Σε πολυτελείς, σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα ο τελευταίος τόμος: Ξ έως Ω

Το «Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της Ελληνικής» του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη είναι ένας «γλωσσικός σύμβουλος» για τον καθένα μας, ένα εγχειρίδιο που ανταποκρίνεται σε δύο γλωσσικές ανάγκες τού οµιλητή της Ελληνικής: α) στην αποφυγή συνήθων λαθών, τα οποία εξετάζονται εξαντλητικά (δεν είναι απλή επιλογή κάποιων από τα λάθη), και β) στην αντιµετώπιση συνήθων δυσκολιών που δεν οδηγούν πάντοτε σε λάθη αλλά γεννούν εύλογες απορίες, γλωσσική αµηχανία ή και γλωσσική ανασφάλεια.

Επίσης το Λεξικό που προσφέρει Το Βήμα απευθύνεται σε ευαίσθητους και προσεκτικούς οµιλητές, σε αυτούς που θέλουν να µιλούν και να γράφουν σωστά τη γλώσσα τους. Δηλαδή απευθύνεται:

-Σε αυτούς που ενδιαφέρονται να χρησιµοποιήσουν µια λέξη στην ακριβή σηµασία της, διακρίνοντας λ.χ. ανάµεσα στο κρατικός και στο δηµόσιος, στο ανακαλύπτω, το αποκαλύπτω και το εφευρίσκω, στο αδιάκριτα και στο αδιακρίτως.

-Σε αυτούς που θέλουν να γράφουν τις λέξεις σύµφωνα µε τη σωστή ορθογραφία τους, να γράφουν λ.χ. εταιρεία και όχι εταιρία, ανεξιθρησκία και όχι ανεξιθρησκεία, ξινός και όχι ξυνός. Σε εκείνους που θέλουν να ξέρουν πώς ορθογραφούνται σήµερα οι ξένες λέξεις (βόλεϊ και όχι βόλλεϋ, πορτρέτο και όχι πορτραίτο).

-Σε αυτούς που θέλουν να συντάξουν σωστά ρήµατα όπως το επιδέχοµαι (µε αιτιατική και όχι µε γενική.

-Σε αυτούς που ενδιαφέρονται να µάθουν γιατί δεν είναι σωστό να λένε ανεξαρτήτου αποτελέσµατος αλλά ανεξαρτήτως αποτελέσµατος ή ανεξάρτητα από το αποτέλεσµα. Ή να λένε και να γράφουν περιθάλπω και υποθάλπω και όχι περιθάλπτω και υποθάλπτω.

-Σε αυτούς που θέλουν να τονίζουν σωστά τύπους όπως αυτοπτών µαρτύρων και όχι αυτόπτων µαρτύρων, θεµελιωδών κανόνων και όχι θεµελιώδων κανόνων. Oι 1.000 συνολικά σελίδες, με τις επισημάνσεις τους, διδάσκουν τον αναγνώστη, για τα λάθη που κάνουμε και τις δυσκολίες που συναντάμε.

Μάλιστα, ελήφθη ιδιαίτερη µέριµνα ώστε ο σχολιασµός των ληµµάτων και η γενικότερη εµφάνιση της ύλης του Λεξικού να είναι φιλική προς τον αναγνώστη, µε έγχρωµα στοιχεία, εποπτικούς πίνακες, πλήθος παραδειγµάτων και τέτοια οργάνωση των ληµµάτων, που να µην κουράζουν. Ετσι η όλη διατύπωση του σχολίου που αποτελεί κάθε λήµµα είναι ακριβής, σαφής, λιτή και κατανοητή.

Μαζί

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

-Ανθή Βούλγαρη. Κοινωνία ώρα MEGA.

Ενημέρωση με καθαρή ματιά

-Γερή άμυνα.

Οι κινήσεις που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας.

-Glass skin

Tips για λείο δέρμα σαν γυαλί!

-Μικρόβια και ιοί.

Πώς θα τα ξεχωρίσουμε. Τι μπορεί να προκαλέσουν. Τι πρέπει να ξέρουμε.

-Dina’s Bakery.

Ξεχωριστές συνταγές από τη chef του MEGA

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Λεξικό των δυσκολιών και των λαθών στη χρήση της Ελληνικής #3»€1,50

Ακολουθήστε το στο Google News