ΤΑ ΝΕΑ ΣΚ

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν: «Θουκυδίδου Ιστορίαι»H ιστορική μετάφραση από τον Ελευθέριο Βενιζέλο την εποχή της αυτοεξορίας του στο Παρίσι. Το διαχρονικό έργο, που αποτελεί εθνική παρακαταθήκη. Aκόμη, «Tης πατρίδος μου η σημαία». Η ιστορία της ελληνικής σημαίας και η εξέλιξή της. Σπάνιες πληροφορίες με τα χαρακτηριστικά, τον τύπο και τον συμβολισμό της.

Δημοσιεύτηκε από TA NEA στις Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

«Θουκυδίδου Ιστορίαι»

Το διαχρονικό, μνημειώδες έργο της αρχαιοελληνικής γραμματείας, που αποτελεί εθνική παρακαταθήκη.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος με τα βιβλία Δ’, Ε’ & Ζ’

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ προσφέρει στους αναγνώστες της τη μετάφραση των Ιστοριών του Θουκυδίδη διά χειρός Βενιζέλου. Μια ιστορική και πολύτιμη μετάφραση ενός μνημειώδους έργου της αρχαιοελληνικής γραμματείας, η αξία του οποίου παραμένει διαχρονική. Ο δε συνδυασμός Θουκυδίδη-Βενιζέλου συνιστά, εν πολλοίς, εθνική παρακαταθήκη.

Από το 1921, όντας στο Παρίσι, ο Ελευθέριος Βενιζέλος ασχολήθηκε με τη μετάφραση του θουκυδίδειου έργου. Η μετάφραση αυτή εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1940, στο τυπογραφείο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δαπάναις της Ελενας Βενιζέλου και με την επιμέλεια του Δημ. Κακλαμάνου.

Στην παρούσα έκδοση έχει αναπαραχθεί η φωτοτυπική ανατύπωση της πρώτης εκείνης έκδοσης  από το Ιδρυμα Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, το 2004. Προτάσσεται, όμως, το «Προοίμιον» του Δημ. Κακλαμάνου στην πρώτη έκδοση, σε μετάφραση από τα αγγλικά του Στέφανου Στεφάνου. Προτάσσονται επίσης, ως Εισαγωγή στην παρούσα έκδοση, τα κείμενα των κατοπινών επιμελητών της μετάφρασης αυτής του Βενιζέλου, Στ. Στεφάνου και Κώστα Στεργιόπουλου.

Ο Βενιζέλος, σε μια ταραγμένη εποχή για τον ίδιο και για τη χώρα, αφοσιώνεται στη μετάφραση του έργου που περιγράφει έναν εφιαλτικό εμφύλιο πόλεμο και αποτυπώνει τις συνέπειες τις εθνικής διχόνοιας.

Ακόμη

Μια πολύτιμη έκδοση ιστορικής μνήμης

«Της πατρίδος μου η σημαία»

Από την αρχαιότητα έως σήμερα

 

Η ιστορία της ελληνικής σημαίας και η εξέλιξή της, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την Αλωση και την επανάσταση του ’21, μέχρι σήμερα.

Σπάνιες πληροφορίες με τα χαρακτηριστικά, τον τύπο, τη χρονική περίοδο και τον συμβολισμό της.

* Από την αρχαιότητα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία

* Ελληνικές σημαίες μετά την Αλωση

* Επανάσταση του 1821

* Ιδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Θουκυδίδου Ιστορίαι #2»: €1,10 και «Της πατρίδας μου η σημαία»: €0,80)

Ακολουθήστε το στο Google News