Ενα 24χρονο κορίτσι, η Ζεντάγια που έχει περάσει από το «Dancing with the stars», έχει πρωταγωνιστήσει στο «Spider-Man» και μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη ζωή της έφηβης Ρου Μπένετ, συζητήθηκε όσο κανείς στα εφετινά βραβεία Emmy. Σε μια κατηγορία που γινόταν κυριολεκτικά μάχη από ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ όπως η Τζένιφερ Ανιστον και η Ολίβια Κόλμαν, η Ζεντάγια βγήκε νικήτρια και απέδειξε για ακόμη μίσ φορά ότι θα αφήσει το δικό της στίγμα στον χώρο του θεάματος.

Πρωτιά
Η Ζεντάγια πριν από λίγες μέρες έγινε η νεαρότερη ηθοποιός που κερδίζει Emmy Α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά. Η 24χρονη ηθοποιός υποδύεται τη Ρου στο «Euphoria» και έγινε η μόλις δεύτερη μαύρη ηθοποιός που βραβεύεται στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά τη Βαϊόλα Ντέιβις.

Οικογένεια
Ο μπαμπάς της είναι Αφροαμερικανός και η μαμά της κατάγεται από τη Γερμανία και τη Σκωτία. Η ίδια γεννήθηκε στο Οουκλαντ της Καλιφόρνιας και ξεκίνησε από πολύ νωρίς την καριέρα της στον χώρο του θεάματος.

Θέατρο
Η μητέρα της ήταν στο California Shakespeare Theater και από πολύ μικρή αγάπησε τους κλασικούς συγγραφείς και τα έργα εποχής. Ερωτεύτηκε τον Σαίξπηρ και δεν ονειρευόταν τίποτε άλλο εκτός από το να γίνει ηθοποιός.

Συμβολισμός
Το όνομα της Ζεντάγια σημαίνει «Δίνω ευχαριστώ» στη γλώσσα της Μοζαμβίκης. Το πλήρες όνομά της είναι Zendaya Maree Stoermer Coleman.

Ξεκίνημα
Μοντέλο στην αρχή της πορείας της και χορεύτρια, η 24χρονη άφηνε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον δούλευε μαζί της. Με τη συμμετοχή της στο «Shake it up», τη δεύτερη σε θεαματικότητα σειρά του Disney Channel, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Μόδα
Παράλληλα με την υποκριτική η Ζεντάγια κυκλοφορεί δικά της τραγούδια και υπογράφει μια ιστορική συμφωνία με τον Τόμι Χίλφιγκερ και βγάζει τη σειρά Tommy X Zendaya.

Παρέμβαση
Με ένα ποστ στο Instagram υπερασπίστηκε την επιλογή της τονίζοντας ότι ήθελε να δείξει «σε κάθε μέλος της μαύρης φυλής ότι τα μαλλιά μας είναι μια χαρά». Η τοποθέτηση έγινε viral και μέχρι η Μπιγιονσέ και η Βαϊόλα Ντέιβις έκαναν repost θαυμάζοντας τη νεαρή.

Παραμύθι
Το 2019 κλέβει τις εντυπώσεις στο Met Gala ντυμένη Σταχτοπούτα. Με μια γκρίζα τουαλέτα Τόμι Χίλφιγκερ, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν animatronics για να μπορεί να «μεταμορφώνεται», και ένα τσαντάκι-κολοκύθα η Ζεντάγια μαγνητίζει τα βλέμματα και κερδίζει μια θέση στις πιο καλοντυμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Πρότυπο
Η 24χρονη υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τη διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην ισότητα και τη σημασία να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Εκατομμύρια θαυμαστές από όλον τον κόσμο τη θεωρούν πρότυπο και ακολουθούν πιστά το στυλ αλλά και την αισθητική της.

Ευγνωμοσύνη
Κάθε βράδυ προτού κοιμηθεί κάνει μια λίστα με πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων. Ετσι έχει μια διαφορετική οπτική για τη ζωή και τους ανθρώπους.