Η καθημερινή άσκηση σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τον οργανισμό μας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του. Αυτή είναι μια διαπίστωση που βιώνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών καθώς η σωματική άσκηση έχει αρχίσει να ριζώνει για τα καλά στην κουλτούρα του Έλληνα.Γιατί να μην είναι έτσι άλλωστε αφού τα οφέλη για τον οργανισμό είναι ξεκάθαρα και άμεσα.

Μια δυνατή καρδιά, ένα δυνατό αναπνευστικό σύστημα, μεγαλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη ενέργεια, καλύτερος ύπνος, εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, λαμπερό δέρμα και μια πιο αισιόδοξη, ενεργητική θεώρηση της ζωής. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα ενός νέου τρόπου ζωής με λίγη ή πολλή καθημερινή άσκηση.

Αυτός ο νέος τρόπος ζωής οδηγεί και σε μια νέα σχέση με το σώμα μας, σε μια διαρκή συνομιλία. Το ακούμε και μας ακούει, του δίνουμε σημασία και προσοχή κι εκείνο μας το ανταποδίδει. Σε αυτή τη συνομιλία με τον οργανισμό μας και στην προσπάθεια να επιδιώκουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, η φροντίδα του στόματός μας έχει περίοπτη θέση. Αυτό γιατί τα δόντια και τα ούλα μας μπορούν να μας ειδοποιήσουν για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, πολύ πριν εκείνα γίνουν σοβαρά.Για παράδειγμα, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν ουλίτιδα που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε προχωρημένη περιοδοντίτιδα, η οποία συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή καρδιακά προβλήματα(πηγή: ada.org)

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προϊόντα που έχουν επιστημονική σφραγίδα για την αποτελεσματικότητά τους και που συμβάλλουν δραστικά στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Στην περίπτωση που υποφέρετε από ούλα που αιμορραγούν,οι οδοντόκρεμες parodontax είναι σχεδιασμένες να διατηρούνται ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά, βοηθώντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων. Αν πάλι υποφέρετε από οξύ πόνο που προκαλείται απόζεστές ή κρύες τροφές ή ποτά, οι οδοντόκρεμες Sensodyne ανακουφίζουν και προστατεύουν από τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα. Η καλή υγεία ξεκινάει από τη φροντίδα του στόματος!

Πηγή:

Αμερικανικός Οργανισμός Οδοντιατρικής (ADA): https://www.ada.org/~/media/ADA/Publications/Files/patient_61.ashx