Η Γκαλ Γκαντότ γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1985 στο Ισραήλ. Η μητέρα της, Ιριτ, είναι καθηγήτρια γυμναστικής και ο πατέρας της, Μάικλ, μηχανικός. Eχει μια μικρότερη αδελφή, την Ντάνα. Στα 18 της κέρδισε στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ισραήλ και ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της στο μόντελινγκ πετυχαίνοντας συνεργασίες με μεγάλα περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες.

Eπειτα, επέστρεψε στο Ισραήλ, όπου και ολοκλήρωσε τα δύο χρόνια υποχρεωτικής θητείας στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις. Μάλιστα, η ίδια έχει αποκαλύψει ότι η στρατιωτική της ­εκπαίδευση ήταν αυτή που της χάρισε τον πρώτο της ρόλο. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική και τις Διεθνείς Σχέσεις, βάζοντας παράλληλα στόχο μια καριέρα στην υποκριτική. Στο πρώτο έτος των σπουδών της, έκανε την πρώτη της προσπάθεια στον χώρο της υποκριτικής, περνώντας οντισιόν για τον ρόλο του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Quantum of Solace».

Τελικά τον ρόλο κέρδισε η Oλγα Κιριλένκο, ωστόσο η Γκαντότ δεν το έβαλε κάτω. Τρεις μήνες μετά κέρδισε τον ρόλο της Ζιζέλ Γιασάρ στην ταινία «Fast & Furious», όπου έκανε η ίδια τις σκηνές δράσης του χαρακτήρα της. Το 2011 και το 2013 συμμετείχε επίσης στις ταινίες «Fast & Furious» και το 2016 πρωταγωνίστησε ως Wonder Woman στην ταινία υπερηρώων «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης».

Για τις ανάγκες της ταινίας, η Γκαντότ έκανε μαθήματα ξιφομαχίας, κουνγκ φου, κικ μπόξινγκ, καποέιρα και βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου. Μέσα από τον ρόλο της αυτόν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και κάπως έτσι ακολούθησε η συμμετοχή της στις ταινίες «Κωδικός 999», «Criminal» και «Keeping Up with the Joneses».

Το 2017 ήταν χρονιά-σταθμός για την καριέρα της αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία «Wonder Woman» και παράλληλα συμμετείχε στη σειρά ταινιών «Justice League». Η Γκαντότ πρωταγωνιστεί στην επερχόμενη ταινία «Red Notice», ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα ενσαρκώσει την αυτοκράτειρα Κλεοπάτρα, στην ομώνυμη ταινία.

Για το 2020 σκαρφάλωσε στο νούμερο 3 της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς, αφήνοντας πίσω της σταρ όπως η Μέριλ Στριπ και η Νικόλ Κίντμαν. Όπως όλα δείχνουν, η ισραηλινή καλλονή ήρθε για να μείνει.

Η Γκαντότ παντρεύτηκε με τον επίσης ισραηλινό μεσίτη ακινήτων Γιάρον Βερσάνο το 2008 και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την οκτάχρονη Αλμα και την τριών ετών Μάια.

Η ρουτίνα περιποίησης δέρματος που ακολουθεί

«Μόλις ξυπνήσω το πρωί, πλένω το πρόσωπό μου και εφαρμόζω ενυδατική κρέμα. Αυτό είναι όλο. Προτού ξαπλώσω το βράδυ, αφαιρώ το μακιγιάζ μου και ενυδατώνω πάλι το δέρμα μου. Θέλω να διατηρώ το δέρμα μου καθαρό και ενυδατωμένο».

Το αγαπημένο της makeup tip

«Δεν μου αρέσει η αίσθηση του μέικ απ στο δέρμα μου, επομένως πάντα αναμειγνύω το foundation με την ενυδατική μου κρέμα».

Τα τρικ της για να αντιμετωπίσει το τζετ λαγκ

«Εχω συνηθίσει να έχω τζετ λαγκ, αλλά έχω βρει κάποια τρικ για να το αντιμετωπίζω. Πίνω άφθονο νερό επειδή αφυδατώνομαι πολύ όταν ταξιδεύω. Επίσης πίνω φρέσκο φυσικό χυμό πορτοκαλιού, επειδή η βιταμίνη C είναι πραγματικά απαραίτητη για τον οργανισμό. Προσπαθώ να βγαίνω στο φως του ήλιου όσο πιο πολύ μπορώ, προκειμένου να ανεβάσω τα επίπεδα ενέργειάς μου. Τέλος, φροντίζω να κοιμάμαι μόλις ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου».

Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που έχει λάβει

«Μια makeup artist στο Ισραήλ μού είχε πει να ψεκάζω το πρόσωπό μου με face mist ώστε να ανανεώνω το μακιγιάζ μου και να ενυδατώνω στη στιγμή το δέρμα μου».

Για την περιποίηση των μαλλιών της

«Δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ, χρησιμοποιώ αμπούλες μαλλιών, ώστε να καταπολεμήσω την ξηρότητα και να τονώσω τις ρίζες μου. Συνέχεια μου λένε ότι δεν χρειάζεται να λούζομαι κάθε ημέρα, αλλά εγώ εξακολουθώ να το κάνω. Ωστόσο, αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώσουν φυσικά ώστε να μην τα ταλαιπωρώ».

Για τη γυμναστική

«Η μητέρα μου είναι καθηγήτρια γυμναστικής, επομένως μεγάλωσα κάνοντας πολλά διαφορετικά σπορ. Ημουν χορεύτρια για δώδεκα χρόνια και έπαιζα μπάσκετ και βόλεϊ. Τώρα προσπαθώ να γυμνάζομαι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έστω για μία ώρα κάθε φορά, και δοκιμάζω διαφορετικές προπονήσεις, όπως TRX και Pilates. Ακόμη κι αν δεν πάω στο γυμναστήριο, θα γυμναστώ στο σπίτι. Ιδανικά όμως μου αρέσει να κολυμπάω, είμαι παιδί της θάλασσας».

Για τη διατροφή της

«Αγαπώ το φαγητό και μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις, ωστόσο αντιμετωπίζω το φαγητό ως καύσιμο και θέλω το καλύτερο καύσιμο για το σώμα μου. Προσπαθώ να τρώω υγιεινά και ισορροπημένα, επίσης πίνω άφθονο νερό και πράσινα smoothies. Μερικές φορές βέβαια επιτρέπω στον εαυτό μου να φάει μπέργκερ, σοκολάτα ή παγωτό».

Το μυστικό της αυτοπεποίθησής της

«Νομίζω ότι όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, αυτό φαίνεται στη στάση του σώματός σου και γενικά βγαίνει προς τα έξω. Επομένως, η βασική προϋπόθεση για να έχεις αυτοπεποίθηση είναι να νιώθεις άνετα με το ποιος είσαι».

Για τη μητρότητα

«Τα παιδιά αδιαφορούν για το πόσο μεγάλη επιτυχία έγινε η τελευταία σου ταινία, τα ενδιαφέρει τι θα φάνε για βραδινό. Τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει πιο προσγειωμένο από τα παιδιά. Οταν βλέπω κινούμενα σχέδια με τις κόρες μου με εντυπωσιάζει το πώς τα πιο απλά πράγματα είναι αυτά που τις κάνουν πιο χαρούμενες».

Η υπερδύναμη που θα ήθελε να έχει

«Να μπορώ να θεραπεύω τους ανθρώπους».