Διακεκριμένοι σεξολόγοι και ψυχολόγοι σε όλον τον κόσμο έχουν αποφανθεί ότι ο κορωνοϊός έχει ενδυναμώσει την μονογαμία και την συζυγική ζωή, έχει αναπόφευκτα φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά από ποτέ. Η κοινή αγωνία για κάτι που μας ξεπερνά, οι περισσότερες ώρες στο σπίτι, η ανάγκη αναζήτησης παρηγοριάς σε ένα οικείο πρόσωπο είναι μερικοί από εκείνους τους παράγοντες που έχουν συντελέσει στο να αγγιχτούμε μεταξύ μας περισσότερο.

Από εκεί που κυκλοφορούμε εκεί έξω με περίσσεια προσοχή και με αποστάσεις, κεκλεισμένων των θυρών του σπιτιού μας επιθυμούμε ακριβώς το αντίθετο: φιλιά και χάδια. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, αρκετοί από εμάς αισθανόμαστε κάπως μουδιασμένοι και διστακτικοί. Μπορεί να έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε έρωτα με τον σύντροφό μας και τώρα να ντρεπόμαστε ή να το αποφεύγουμε επειδή δεν ξέρουμε πώς θα κάνουμε την αρχή.

  1. Η αγάπη περνά από το στομάχι: true

Ετοιμάστε ένα ωραίο δείπνο και σερβίρετέ το στα καλά σερβίτσια. Φάτε στο τραπέζι που επιλέγετε για τις πιο επίσημες περιστάσεις ή τις Κυριακές. Ανάψτε μερικά κεριά και το αγαπημένο σας μπουκάλι κρασί. Δεν χρειάζεται όλα αυτά να περιμένουν κάποια απολύτως ειδική περίσταση. Το τώρα είναι η περίσταση εκείνη που οφείλουμε να τιμάμε όσο μπορούμε.

 

  1. Κάντε το πρώτο βήμα εσείς

Αγκαλιάστε λίγο πιο παρατεταμένα από ό, τι συνήθως τον σύντροφο ή την σύντροφό σας. Δώστε ένα φιλί στο λαιμό. Κοιτάξτε τον μες στα μάτια με νόημα. Χαμογελάστε. Πείτε «σ’ αγαπώ». Αλήθεια, πόσος καιρός πάει από την τελευταία φορά που κάνατε όλο αυτό το μικρό τελετουργικό του έρωτα;

  1. Συζητήστε

Κάποιες φορές, η κουβέντα βοηθάει, άλλες πάλι όχι. Αν κρίνετε ότι είναι μια κατάλληλη στιγμή ή αν διαισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας μάλλον μοιράζεται τους ίδιους προβληματισμούς με εσάς, τότε κάντε την αρχή και ανοίξτε τον διάλογο. «Είμαστε ευχαριστημένοι από το σεξ που κάνουμε;», «Είναι κάτι που σου λείπει;», «Ποια φαντασίωση έχεις ανεκπλήρωτη;», «Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;», «Τι σε μπλοκάρει;» και άλλα τέτοια σχετικά μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά.

  1. Παίξτε ένα επιτραπέζιο, κάντε κάτι μαζί με τα κινητά στην άκρη

Είναι σημαντικό να επιδοθείτε σε μια κοινή δραστηριότητα μαζί, η οποία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τον προθάλαμο μιας περιπετειώδους συνουσίας. Αν, ας πούμε, παίξετε ένα παιχνίδι θα ξυπνήσει ο ανταγωνισμός σας, θα κάνετε χιούμορ, θα φωνάξετε και όλα αυτά θα σας ανοίξουν την όρεξη για μερικές γυμνές αγκαλιές. Ό, τι και να επιλέξετε, πάντως, αφήστε για λίγο τα κινητά στην άκρη. Δεν έγινε κάτι να μην κάνετε κανένα story για ένα βράδυ ή να αργήσετε λιγάκι να δείτε μια ειδοποίηση.

 

  1. Κάντε σεξ και εκτός κρεβατιού

Καλή και η άνεση του στρώματός μας, αγκαλιά πάνω στα μαξιλάρια μας, αλλά οδηγεί, καμιά φορά, σε βαριεστημένες και ρουτινιάρικες καταστάσεις στην ερωτική μας ζωή. Μπείτε μαζί στο ντους, αγκαλιαστείτε στον καναπέ ή, ακόμα καλύτερα, στο τραπέζι της κουζίνας… Το περιβάλλον, συχνά, καθορίζει την ποιότητα του σεξ που κάνουμε. Αλλάξτε παραστάσεις, μην λιμνάζετε στα ίδια και στα ίδια. Το ότι έχετε παιδιά δεν αποτελεί δικαιολογία. Όλο και κάποια στιγμή θα βρίσκετε για τους δυο σας…

 

  1. Θυμηθείτε την αξία των μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων όταν είστε χώρια

 

Πότε πάψατε να επικοινωνείτε τις ώρες που εργάζεστε ή που είστε χωριστά; Χωρίς να περιπέσετε σε υπερβολές, μπορείτε να ξεκινήσετε να στέλνετε πού και πού κανένα μήνυμα στον καλό ή την καλή σας είτε με κάποιο ερωτόλογο είτε ως ένδειξη απλού ενδιαφέροντος. «Πώς είσαι; Σε σκεφτόμουν». Μετά από μια μέρα με ανταλλαγή μηνυμάτων είναι πιο πιθανό να θέλετε να δείξετε και από κοντά το ενδιαφέρον και την αγάπη σας.