Το κοτόπουλο είναι ίσως η πιο κοινά αποδεκτή και απολαυστική γεύση στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, η λαχταριστή πρωτεΐνη, πρωταγωνιστής σε κυριακάτικα τραπέζια και παρηγοριά σε κάθε μας κρύωμα, έχει να μας προσφέρει πολλά περισσότερα από την ικανοποίηση του ουρανίσκου μας. Ειδικά όταν η ποιότητά της ελέγχεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής της μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας.

Μυς… Ελλάς

Όσο και αν «χτυπιόμαστε» καθημερινά, η γυμναστική δεν μπορεί να κάνει θαύματα χωρίς την υποστήριξη της κατάλληλης διατροφής. Το κοτόπουλο – και ιδιαιτέρως το άπαχο στήθος του – είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες (σε 100 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος μπορεί να περιέχονται περισσότερα από 25 γραμμάρια πρωτεΐνης!), βοηθώντας μας να αποκτήσουμε τους τονισμένους μυς που ονειρευόμαστε.

Κάνει το… αδυνάτισμα δυνατό

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι διαιτολόγοι συμπεριλαμβάνουν το στήθος κοτόπουλου στις προτάσεις τους για σωστό αδυνάτισμα. Το πολύτιμο κρέας του έχει λιγότερο από 1% λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε ακόρεστα. Και εδώ, σημαντικό ρόλο παίζει και η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, οι οποίες ενισχύουν και παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού, επιτρέποντάς μας να αποφεύγουμε το περιττό «τσιμπολόγημα».

Οι πρωτεΐνες που… κερδίζουν τη μάχη

Αναφερθήκαμε ήδη αρκετά στην περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, όμως μεγάλη σημασία έχει και η ποιότητά τους: Κατά μέσο όρο, περιέχουν 40% απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία το σώμα μας αδυνατεί να συνθέσει και τα οποία συνεισφέρουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, από τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου μας, μέχρι την όρεξη, τον ύπνο και την καλή διάθεση.

Για να απολαύσουμε στο μέγιστο αυτά τα οφέλη, όμως, είναι σημαντικό να επιλέγουμε κοτόπουλα που εκτρέφονται υπό τις βέλτιστες συνθήκες και τα οποία έχουν περάσει από τους αυστηρότερους ελέγχους ποιότητας , όπως τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, που είναι τα μοναδικά κοτόπουλα στην αγορά που μας εξασφαλίζουν την 3πλή σιγουριά που όλοι έχουμε ανάγκη να νιώθουμε, ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή μας. Και τι εννοούμε όταν λέμε 3πλή σιγουριά; Τη νοστιμιά, τη φρεσκάδα και την ασφάλεια που όλοι αναζητούμε στο φαγητό μας και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοώ.

Μας δείχνει την… ταυτότητά του

Για να αποκομίσουμε όλο τον διατροφικό πλούτο του κοτόπουλου πρέπει να κάνουμε και τις κατάλληλες επιλογές. Για αυτό και έχει τόσο μεγάλη σημασία όταν εταιρείες όπως η ΠΙΝΔΟΣ, φροντίζουν να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ακριβώς τι βάζουμε στο πιάτο μας. Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ έχουν ελληνική ταυτότητα προέλευσης, με την ετικέτα τους να αναγράφει ακόμη και το όνομα του παραγωγού, αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκεται η ορεινή φάρμα όπου μεγάλωσε το κάθε κοτόπουλο – όλα τους, πάντως, προέρχονται από το νομό Ιωαννίνων. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρευόμαστε για τη νοστιμιά του κοτόπουλου που σας είπα παραπάνω!

Οστά έτσι, λοιπόν!

Η υγεία των οστών είναι σημαντική για όλους. Για εμάς τις γυναίκες, όμως, είναι ακόμη πιο κρίσιμη. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που το κοτόπουλο δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, αφού χάρη στο φώσφορο που περιέχει, τα οστά και οι αρθρώσεις μας δέχονται ένα πολύτιμο «boost». Παράλληλα, περιέχει βιταμίνες Α, Β6, Β12, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και ένα πλήθος από αναγκαία για τον οργανισμό μας μέταλλα, όπως το σελήνιο. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου όλα αυτά τα συστατικά να φτάσουν μέχρι το τραπέζι μας, είναι και η σωστή συσκευασία, η οποία θα μας εξασφαλίζει τη φρεσκάδα του κοτόπουλου, όπως η συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα όλης της σειράς  νωπών συσκευασμένων κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ, που προφυλάσσει και διατηρεί φρέσκα τα προϊόντα για περισσότερες ημέρες.

Προτάσσει τα… στήθη του για την υγεία μας

Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε μας συνάχι στρεφόμαστε αυτομάτως στην πατροπαράδοτη κοτόσουπα. Εκτός των υδρατμών που βοηθούν τη ρινική μας κοιλότητα να «ανοίξει», το κοτόπουλο ενισχύει και στην πράξη το ανοσοποιητικό μας σύστημα, χάρη στην υψηλή του διατροφική αξία. Παράλληλα, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά μιας κοτόσουπας συμβάλλουν στη μείωση του βήχα και στη διευκόλυνση της αναπνοής, ενώ ορισμένα από αυτά δρουν περιοριστικά και προς τις φλεγμονές. Προϋπόθεση βέβαια για μία θρεπτική κοτόσουπα είναι ένα πραγματικά θρεπτικό και ασφαλές κοτόπουλο, το οποίο με τη σειρά του τρέφεται με 100% φυτικές τροφές και έχει πιστοποίηση AGROCERT, όπως τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, που μας παρέχουν την απόλυτη ασφάλεια!

Κοτόπουλα με… κοινωνική συνείδηση

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ νωπά συσκευασμένα διατίθενται για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ. Παράλληλα, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ (ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ), με έδρα του το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, είναι ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός στην Ελλάδα, μετρώντας περισσότερα από 500 μέλη-πτηνοτρόφους, εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Το γεγονός αυτό τον καθιστά μία από τις πέντε μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας, προσφέροντας περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας – με τις περισσότερες να καλύπτονται από γυναίκες.

Ανακαλύψτε τη σειρά Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ νωπά εδώ ή γίνετε «φίλοι» με την ΠΙΝΔΟΣ στο Facebook ή το Instagram.