Το κρύο, ο ήλιος, ο αέρας, η ξηρή ατμόσφαιρα, οι δουλειές του σπιτιού, τα χημικά απορρυπαντικά και πλέον το συχνό πλύσιμο και τα αντισηπτικά. Ολοι αυτοί οι παράγοντες αποτελούν απειλή για την υγεία της επιδερμίδας των χεριών μας. Μάλιστα αν το καλοσκεφτούμε είναι  από τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος, αν όχι τα πιο εκτεθειμένα. Επιπλέον η πάνω πλευρά τους έχει ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες που σημαίνει ότι η φυσική υγρασία άρα και η ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας τους είναι περιορισμένη. Το αποτέλεσμα είναι η πρόωρη γήρανσή τους, που πολλές φορές μαρτυράει ή προσθέτει χρόνια στην ηλικία μας.

Για να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση των χεριών μας, δεν ξεχνάμε:

*Να τα ενυδατώνουμε όποτε έρχονται σε επαφή με το νερό.

*Εφαρμόζουμε μία σύνθεση με αντηλιακό όποτε βγαίνουμε από το σπίτι.

* Ακολουθούμε μία με δυο φορές την εβδομάδα την παρακάτω σπέσιαλ περιποίηση.

Η θεραπεία που θα κάνει τα χέρια μας πιο απαλά από ποτέ

  1. Μουλιάζουμε και τα χέρια μας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ετσι θα μαλακώσει το δέρμα και τα πετσάκια.
  2. Βάζουμε στην παλάμη μας ένα εξειδικευμένο scrub για τα χέρια με φυσικούς κόκκους και ενυδατικά έλαια. Τα τρίβουμε, όπως όταν τα πλένουμε με σαπούνι. Αφιερώνουμε στη διαδικασία 1’ με 2’. Δεν ασκούμε πίεση για να μην τραυματίσουμε την επιφάνεια της επιδερμίδας.
  3. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε τα χέρια μας με μία απαλή πετσέτα.
  4. Απλώνουμε στα πετσάκια ένα ειδικό λαδάκι που θα τα θρέψει και θα τα ενυδατώσει. Τα καλά ενυδατωμένα πετσάκια διατηρούν υγιή και ανθεκτικά τα νύχια μας.
  5. Εφαρμόζουμε μία θρεπτική κρέμα και κάνουμε απαλό μασάζ στη ράχη των χεριών, στα δάχτυλα και γύρω από τα νύχια.
  6. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φοράμε γάντια μίας χρήσης, προκειμένου να παγιδεύσουμε μεγαλύτερη υγρασία στην επιδερμίδα.

Η καλύτερη ώρα για την περιποίηση αυτή είναι πριν πέσουμε για ύπνο. Ετσι θα φοράμε τα γάντια αρκετές ώρες και το επόμενο πρωϊ τα χέρια μας θα είναι απίστευτα βελούδινα.