Το γνωρίζετε ήδη, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά την περίοδο της πανδημίας να απολυμαίνουμε τακτικά το κινητό μας τηλέφωνο.

Το κινητό σας είναι βρώμικο

Το μέσο τηλέφωνο έχει περίπου 10 φορές τον αριθμό των μικροβίων και των βακτηρίων από αυτόν που βρίσκεται στις δημόσιες τουαλέτες – που περιλαμβάνουν μικροοργανισμούς όπως ο Streptococcus, το E.coli και η Salmonella, σύμφωνα με το techwalla.

Λοιπόν ναι. Ήρθε η ώρα για καθαρισμό. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να καθαρίσετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας μόνο οικιακά προϊόντα καθαρισμού, καθώς μπορεί να καταστρέψουν την ανταπόκριση στο δακτυλικό αποτύπωμα, επειδή έχει αντιδιαβρωτική επίστρωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της Apple, είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια Clorox ή ισοπροπυλική αλκοόλη.

«Χρησιμοποιώντας ένα σκούπισμα ισοπροπυλικής αλκοόλης 70 τοις εκατό ή Clorox Disinfecting Wipes, μπορείτε να σκουπίσετε απαλά τις σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες του προϊόντος Apple, όπως η οθόνη, το πληκτρολόγιο ή άλλες εξωτερικές επιφάνειες», σημειώνει η Apple.

«Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Αποφύγετε την υγρασία σε οποιοδήποτε άνοιγμα και μην βυθίζετε το προϊόν Apple σε καθαριστικά».

Ακολουθούν οι οδηγίες καθαρισμού της Apple για iPhone

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και αποσυνδέστε όλα τα καλώδια και τις εξωτερικές πηγές τροφοδοσίας.

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, ελαφρώς υγρό πανί χωρίς χνούδι – ένα πανί φακού είναι ιδανικό για αυτό. Αποφύγετε λειαντικά υφάσματα, πετσέτες, χαρτοπετσέτες ή παρόμοια αντικείμενα.

Μην σκουπίζετε υπερβολικά. Βρέξτε το πανί χωρίς χνούδι με ζεστό σαπουνόνερο, μαντηλάκια Clorox ή ισοπροπυλική αλκοόλη.

Αποφύγετε την υγρασία στα ανοίγματα. Μην χρησιμοποιείτε σπρέι, λευκαντικά ή λειαντικά αεροζόλ.

Μην ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας στη συσκευή.

Επαναλάβετε, όπως απαιτείται, το οποίο στην παρούσα κατάσταση της πανδημίας  θα πρέπει να είναι πιθανώς κάθε μέρα εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας δημόσια.