Ο λαιμός παρουσιάζει τεράστιες διαφορές σε σχέση με το πρόσωπο. Εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό, το υποδόριο λίπος είναι ελάχιστο, έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και μελανοκύτταρα (τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη και μας προστατεύουν από τις ακτίνες UV). Έτσι, η επιδερμίδα στον λαιμό και το ντεκολτέ παρουσιάζει πιο γρήγορη απώλεια ελαστικότητας και αφυδάτωση σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Όμως, παρά το γεγονός ότι η περιοχή αυτή χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, συνήθως την παραμελούμε περισσότερο σε σχέση με το πρόσωπο.

Beauty tips για νεανικό λαιμό και ντεκολτέ

Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη φροντίδα, μην ξεχνάτε να περιποιείστε καθημερινά τον λαιμό και το ντεκολτέ σας.

  • Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, όχι μόνο όταν είστε στην παραλία αλλά και όταν κυκλοφορείτε στην πόλη.
  • Καθαρίστε τον λαιμό και το ντεκολτέ εξίσου σχολαστικά με το πρόσωπο.
  • Εφαρμόστε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ την κατάλληλη ενυδατική σύμφωνα με την ηλικία σας. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της ελαστικότητας και την πρόληψη των ρυτίδων.
  • Για να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση και τις βαθιές ρυτίδες, χρησιμοποιήστε μια εξειδικευμένη σύνθεση που συσφίγγει και επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου.
  • Κρατήστε όσο μπορείτε το κινητό ή το τάμπλετ στο ύψος των ματιών σας και αποφεύγετε να σκύβετε ή να καμπουριάζετε, ώστε να αποφύγετε τον σχηματισμό ρυτίδων.
  • Μετά το ντους, μην τρίβετε την περιοχή με την πετσέτα, αλλά κάντε ταμποναριστές κινήσεις, ώστε να μη διαταράξετε τον υδρολιπιδικό φραγμό και να μην προκαλέσετε μικροτραυματισμούς.

Ποια συστατικά περιποίησης να αναζητήσετε

Για να συσφίξετε την περιοχή του λαιμού επιλέξτε συνθέσεις με πεπτίδια, φυτικές πρωτεΐνες, και οργανικό πυρίτιο, που συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης η ρετινόλη και η βιταμίνη Ε δρουν κατά της πρόωρης φωτογήρανσης, βελτιώνουν την κυτταρική ανανέωση και προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συνθέσεις με φυτικά εκχυλίσματα που τονώνουν την μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση της επιδερμίδας.