Αρκάς: Eξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί το  μεγάλο συλλεκτικό Ημερολόγιο Τοίχου με τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα:

Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Ζωή Μετά, Επικίνδυνα Νερά, Προφήτης, Πειραματόζωα, Μαύρα, Μαλλί με μαλλί!

Αυθόρμητο χιούμορ και απολαυστικές ατάκες από τη 40άχρονη πορεία του μοναδικού Αρκά!

Υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με σπαρταριστό γέλιο, που τόσο έχουμε ανάγκη!

Σε μεγάλη διάσταση: 30 Χ 30

Ακόμη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μεγάλες Γυναίκες της Ιστορίας

Από τη Μαρία Κάλας και την Κοκό Σανέλ, μέχρι τη Μεγάλη Αικατερίνη και την Ιντιρα Γκάντι.

Ξεχωριστές γυναίκες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Αυτή την εβδομάδα

Αικατερίνη Β’ της Ρωσίας

Η γερμανίδα ευγενής, που σφετερίστηκε τον θρόνο του συζύγου της Πέτρου Γ΄ και έγινε αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Η φωτισμένη ηγέτις, η προστάτιδα των τεχνών, η ιδρύτρια του Μουσείου Ερμιτάζ, ο ιθύνων νους πίσω από την επανάσταση των Ορλωφικών. Μια βασιλεία με σκάνδαλα, ίντριγκες και μυστικά και μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που σηματοδότησε τον Χρυσό Αιώνα της Ρωσίας.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Γυναίκες που συνδέονται με κομβικές περιόδους της Ιστορίας, άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική, στην επιστήμη, στις τέχνες, στα γράμματα, άλλαξαν τον κόσμο. Βασίλισσες, ποιήτριες, μοναχές, γυναίκες του πνεύματος, πολιτικοί, αγωνίστριες, ντίβες της όπερας, γυναίκες της μόδας, πρωτοπόροι στην έρευνα και στην εκπαίδευση.

Εγκυροι μελετητές παρουσιάζουν σε ελκυστικές αφηγήσεις τη ζωή, το έργο και την περίπλοκη προσωπικότητα σπουδαίων γυναικών της Ιστορίας δίνοντας στις πρωταγωνίστριες τον λόγο παράλληλα με τα χρονικά των συγχρόνων και τις εκτιμήσεις των μεταγενεστέρων.

 

Tις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν:

Κοκό Σανέλ

Η γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας που απελευθέρωσε τις γυναίκες από τους κορσέδες και τις παρότρυνε να αγκαλιάσουν την άνεση, τη θηλυκότητα και το στιλ. Η γυναίκα που σφράγισε τον κόσμο της μόδας με το «μικρό μαύρο φόρεμα», το θρυλικό «ταγιέρ Σανέλ» και τη σαγηνευτική μυρωδιά του «Σανέλ Νο 5».

Ιντιρα Γκάντι

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ινδίας που με τις μεταρρυθμίσεις της καταπολέμησε τη φτώχεια, την πείνα και τον αναλφαβητισμό και η αντιφατική πολιτικός που με τις έκτακτες εξουσίες που ανέλαβε κατέλυσε ουσιαστικά τη δημοκρατία καταργώντας τις πολιτικές και τις ατομικές ελευθερίες.

Μαζί

«Σαν σήμερα στην Ιστορία»

Στιγμές και γεγονότα που καθόρισαν τον κόσμο!

366 μέρες Ιστορίας!

Ενα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο:

Μεγάλες προσωπικότητες, Επαναστάσεις, Μάχες και πόλεμοι

Eνα χρονολόγιο σημαντικών γεγονότων ανά ημέρα.

Στις 28 Ιουνίου του 1914 δολοφονήθηκε ένας άντρας.

Oμως δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε άντρας, αλλά ο αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερνιδάνδος, και η δολοφονία του πυροδότησε έναν από τους πιο φονικούς πολέμους που έχει ζήσει η ανθρωπότητα, παρασέρνοντας στη δίνη του χώρες από όλο τον κόσμο. Hταν ένα γεγονός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

Ξεφυλλίζοντας το «Σαν σήμερα στην ιστορία» θα ανακαλύψετε άλλες 365 μέρες σαν κι αυτήν. Μέρες που αποκάλυψαν το ανθρώπινο μεγαλείο αλλά και το βαθύ σκοτάδι που κρύβει μερικές φορές η ανθρώπινη ύπαρξη.

Μέρες που ήρθαν στη ζωή ή έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο προσωπικότητες που άφησαν το σημάδι τους για πάντα. Μέρες που ξημέρωσαν τις πιο αιματηρές μάχες, τους μεγαλύτερους θριάμβους και τις πιο πικρές ήττες.

Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε σελίδα…

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Αρκάς – 40 Χρόνια»: €0,65, «Μεγάλη Αικατερίνη»: €0,80 και «Σαν Σήμερα»: €0,80 
Ακολουθήστε το στο Google News