Φροντίζετε να κουρεύεστε συχνά, εφαρμόζετε ενυδατικά λαδάκια και κάνετε κάθε θεραπεία που σας προτείνει ο κομμωτής σας. Γιατί όμως τα μαλλιά σας εξακολουθούν να δείχνουν άτονα και θαμπά; Η αλήθεια είναι ότι τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από το λούσιμο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν κάνετε κάποιο από τα παρακάτω συνηθισμένα λάθη.

Λάθος 1ο – Χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική ημέρα, η θερμότητα του καυτού νερού αλλοιώνει τον υδρολιπιδικό φραγμό του δέρματος της κεφαλής και αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πιο εύκολα και να γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμήστε το χλιαρό νερό και δοκιμάστε να ολοκληρώσετε το λούσιμο με κρύο νερό που θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σας και θα μειώσει το φριζάρισμα.

Λάθος 2ο – Λούζεστε μόνο μια φορά

Έχετε διαβάσει τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασία των σαμπουάν που γράφουν «εφαρμόστε, ξεβγάλετε και επαναλάβετε»; Πράγματι πρέπει να λουστείτε δύο φορές για να απομακρύνετε τα βακτήρια και την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

Λάθος 3ο – Δεν τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής

…ή το τρίβετε με τα νύχια σας. Προκειμένου να καθαρίσετε αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής, πρέπει να το τρίψετε με σαπουνάδα και όχι απλώς να απλώσετε σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών σας. Ωστόσο, τρίβοντάς το με τα νύχια σας υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε το δέρμα και να προκαλέσετε ξεφλούδισμα. Το σωστό είναι να λούζεστε χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

Λάθος 4ο – Παραλείπετε το conditioner

Αν δεν χρησιμοποιείτε conditioner, μην παραπονιέστε κάθε φορά που δακρύζετε από τον πόνο καθώς ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας. Το conditioner θα σας εξασφαλίσει απαλά και λαμπερά μαλλιά, ενώ θα κάνει τη διαδικασία του χτενίσματος παιχνιδάκι. Προσοχή όμως: μην απλώνετε conditioner  στις ρίζες των μαλλιών σας γιατί θα καταλήξετε με λιπαρά μαλλιά.

Λάθος 5ο – Ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας στο ντους

Όταν είναι βρεγμένα, τα μαλλιά σας είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και τη φθορά. Επομένως, βγάλτε τη χτένα από την ντουζιέρα και περιμένετε μέχρι τα μαλλιά σας να είναι σχεδόν στεγνά για να τα χτενίσετε.

Εxtra tip: Η πετσέτα δημιουργεί τριβή, φθείροντας την τρίχα και προκαλώντας φριζάρισμα. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt που περιορίζει την τριβή και θα μας θυμηθείτε.