Η Νικόλ Μέρι Κίντμαν γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 στη Χαβάη, όσο οι αυστραλοί γονείς της βρίσκονταν στις ΗΠΑ για σπουδές. Όταν ήταν τεσσάρων χρονών, η οικογένειά της επέστρεψε στην Αυστραλία, όπου και μεγάλωσε. Ανακάλυψε την αγάπη της για την υποκριτική από τα παιδικά της χρόνια και ήδη από τα 16 της ξεκίνησε την καριέρα της με μικρούς ρόλους στην αυστραλιανή τηλεόραση. Από τη δεκαετία του ’80 άρχισε να γίνεται γνωστή στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματα σε αμερικανικές παραγωγές.

Ύστερα από πολλές συμμετοχές σε ταινίες («Μπίλι Μπαθγκέιτ» – 1991, «Ετοιμη για όλα» – 1995), «Το πορτρέτο μιας κυρίας» – 1996, «Μαγικά φίλτρα» – 1998), η παγκόσμια αναγνώριση για την Κίντμαν ήρθε μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά» (1999), όπου πρωταγωνιστούσε με τον τότε σύζυγό της Τομ Κρουζ.

Και ενώ ο γάμος τους τελείωσε δύο χρόνια μετά, αυτή ήταν μόνο η αρχή για την καριέρα της Κίντμαν. Η συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Moulin Rouge!» (2001) της χάρισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ και την καθιέρωσε ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Μόλις έναν χρόνο μετά κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της Οσκαρ για την καθηλωτική ερμηνεία της ως Βιρτζίνια Γουλφ στην ταινία «Οι ώρες» (2002).

Ακολούθησαν οι επιτυχημένες ταινίες «Dogville» (2003), «Επιστροφή στο Cold Mountain» (2003), «Οι γυναίκες του Στέπφορντ» (2004), «Η μάγισσα» (2005), «Εννέα» (2009), μέχρι που το 2010 κέρδισε την τρίτη υποψηφιότητά της για Οσκαρ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη δραματική ταινία «Απώλεια».

Το 2016 προτάθηκε για τέταρτη φορά για Οσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία «Lion», ενώ έναν χρόνο μετά πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού». Το 2020 την απολαύσαμε στη μίνι σειρά «The Undoing» στο πλευρό του Χιου Γκραντ, καθώς και στο μιούζικαλ «The Prom» του Ράιν Μέρφι.

Η Κίντμαν υπήρξε παντρεμένη με τον Τομ Κρουζ (1990-2001), με τον οποίο υιοθέτησαν έναν γιο και μία κόρη. Το 2006 παντρεύτηκε με τον επίσης αυστραλό τραγουδιστή Κιθ Ερμπαν, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Για τη ρουτίνα περιποίησής της

«Αν περιποιηθείς το δέρμα σου τη νύχτα, το πρωί θα ξυπνήσεις όμορφη και χωρίς να έχεις πολλά να κάνεις. Επομένως, ασχολούμαι με το δέρμα μου κυρίως το βράδυ. Απομακρύνω κάθε ίχνος μακιγιάζ και εφαρμόζω μια κρέμα με ρετινόλη».

Για το μακιγιάζ της

«Δεν μου αρέσει το βαρύ μέικ απ, γιατί νιώθω σαν να φοράω μάσκα. Θέλω το δέρμα μου να φαίνεται φυσικό. Επίσης, δεν μου αρέσει το έντονο μακιγιάζ στα μάτια γιατί απαιτεί πολύ χρόνο. Μου αρέσουν όμως πολύ τα κρεμώδη κραγιόν, τα οποία εφαρμόζω και ως ρουζ».

Τα μυστικά της για υγιές και νεανικό δέρμα

«Για εμένα όλα ξεκινούν από την αντηλιακή προστασία. Μου αρέσει να περνάω χρόνο έξω, να παίζω τένις, να τρέχω, να κολυμπάω και θέλω να τα κάνω όλα αυτά ενώ παράλληλα προστατεύω το δέρμα μου από τα εγκαύματα. Επίσης, χρησιμοποιώ βιταμίνη C, επειδή παρέχει έξτρα προστασία από τον ήλιο».

Το αγαπημένο της makeup tip

«Βάζω μάσκαρα στις βλεφαρίδες μου, αλλά επειδή είναι ίσιες τους δίνω σχήμα με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων».

Τα αγαπημένα της beauty icons

«Τα αγαπημένα μου beauty icons είναι η Κατρίν Ντενέβ και η Γκρέις Κέλι. Η ομορφιά τους είναι διαχρονική».

Για τη γυμναστική που επιλέγει

«Μεγάλωσα με έναν πατέρα μαραθωνοδρόμο και η αδελφή μου κάνει τρίαθλο. Εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά, αλλά αγαπώ το τρέξιμο σε ήπιο ρυθμό. Δεν είμαι γρήγορη όταν τρέχω, αλλά μου αρέσει να γυμνάζομαι έξω. Φτιάχνει η διάθεσή μου και νιώθω ευγνωμοσύνη για τον κόσμο. Βρίσκω μια εσωτερική γαλήνη».

Για τη διατροφή της

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αυστηρή με τη διατροφή μου. Τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο. Προσπαθώ να τρώω υγιεινά το 80% του χρόνου, ωστόσο ορισμένες φορές το ποσοστό πέφτει στο 70%».

Το πρωινό που της δίνει ενέργεια

«Ξεκινώ την ημέρα μου με ένα μπολ με ρύζι, μύρτιλα, σμέουρα και γάλα αμυγδάλου. Επίσης, πρώτα πίνω τσάι μάτσα και μετά περνάω στον καφέ».

Οι συνήθειες που την κάνουν χαρούμενη

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι διαλέγω να νιώθω ευγνωμοσύνη. Κάποιες φορές προτιμώ να κοιμηθώ από το να σηκωθώ και να γυμναστώ. Βγάζω μερικά πράγματα από το πρόγραμμά μου ώστε να έχω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου. Επίσης φροντίζω να βρίσκω χρόνο για τον σύζυγό μου. Και είμαι πάντα πρόθυμη να αλλάζω και να προσαρμόζομαι σε νέες καταστάσεις».

Το άγνωστο συμβάν στη ζωή της

«Οι άνθρωπο σοκάρονται όταν το ακούνε για πρώτη φορά. Η μητέρα μου είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους όταν ήταν 45 και εγώ 17. Επειδή δεν είχαμε την οικονομική άνεση να κάνει τα μασάζ που χρειαζόταν μετά τη χημειοθεραπεία, είχα κάνει μαθήματα μασάζ για να τη βοηθήσω. Και έκτοτε αγάπησα πραγματικά το μασάζ».

Για τον σύζυγό της

«Είμαι παντρεμένη με έναν πραγματικά καλό άνθρωπο και τα παιδιά μου έχουν έναν πραγματικά καλό πατέρα. Είναι πολύ όμορφο να μπορείς να πεις κάτι τέτοιο για τον σύζυγό σου».

Για τα παιδιά της

«Είμαι πολύ προσεκτική όταν μιλάω για τα παιδιά μου και θέλω να τα προστατεύω από τα φώτα της δημοσιότητας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα έδινα τη ζωή μου για τα παιδιά μου γιατί αυτά είναι ο σκοπός μου στη ζωή».