Δεν έχει σχέση με τη μέθοδο αισθητικής του προσώπου. Ομως έχει δανειστεί το όνομα της γιατί προσφέρει εντυπωσιακή ανανέωση στα μαλλιά.

Το botox μαλλιών είναι μία θεραπεία που αποτελεί την ιδανική λύση για τα μαλλιά που φριζάρουν, για τα κατεστραμμένα εύθραυστα μαλλιά, αλλά και για την ξηροδερμία, την πιτυρίδα και την τριχόπτωση.

Επιτυγχάνεται με ένα διάλυμα που περιέχει θαλάσσιο κολλαγόνο, πανθενόλη, αμινοξέα, υαλουρονικό νάτριο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, που συμβάλλουν στην παραγωγή της κερατίνης, του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και στον φλοιό της τρίχας, αυξάνοντας το πάχος της.

Ποιες οι διαφορές του botox μαλλιών με την κερατίνη

Η πρώτη και κυριότερη είναι ότι η κερατίνη είναι μία ισιωτική διαδικασία που δεν ενδείκνυται για αρκετά ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το botox όμως  προτείνεται ακόμα και στα πολύ κατεστραμμένα μαλλιά προκειμένου να βελτιώσει την υφή και τον όγκο τους. Επίσης δεν επηρεάζει το σχήμα π.χ. των φυσικών σγουρών γιατί δε σπάει τους δεσμούς της τρίχας.

Αλλη σημαντική διαφορά είναι το υλικό που χρησιμοποιείται στην καθεμία. Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης περιέχει χημικά συστατικά όπως φορμαλδεΰδη. Αντίθετα το botox μαλλιών πραγματοποιείται με ένα διάλυμα που περιέχει θαλάσσιο κολλαγόνο, πανθενόλη, αμινοξέα, υαλουρονικό νάτριο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Πώς γίνεται

Καταρχάς καλό είναι να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό για να μας κάνει τη διάγνωση και τη συγκεκριμένη θεραπεία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Λούσιμο με ένα σαμπουάν με ουδέτερο pH.
  2. Σκούπισμα και χώρισμα των μαλλιών σε τούφες.
  3. Ο ειδικός εφαρμόζει τη σύνθεση σταδιακά. Την απλώνει σε όλο το μήκος των μαλλιών και στο τριχωτό, προκειμένου να απορροφηθεί καλύτερα.
  4. Η σύνθεση παραμένει στο κεφάλι μέχρι να ενεργοποιηθεί. Συνήθως χρειάζεται κάποια λεπτά, το πολύ μισή ώρα.
  5. Στη συνέχεια σειρά έχει το ξέπλυμα με νερό και ελαφρύ στέγνωμα με το πιστολάκι.
  6. Τέλος, ο κομμωτής περνάει τούφα – τούφα τα μαλλιά με μία πρέσα ισιώματος. Αυτό θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας προκειμένου να διεισδύσει η σύνθεση στον πυρήνα της.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι γύρω στους 5 μήνες.