Περάσαμε όλη την ημέρα δουλεύοντας στον υπολογιστή, ήπιαμε αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ ή απλά ξενυχτήσαμε κάνοντας binge watching. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι ότι κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να διορθώσουμε τα… ασυμμάζευτα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν έξυπνοι και γρήγοροι τρόποι να αποκτήσουμε ξεκούραστη όψη. Κάνουμε λοιπόν ένα χλιαρό ντους, φτιάχνουμε ένα μεγάλο φλιτζάνι ζεστό καφέ και αναλαμβάνουμε δράση.

Τέσσερις κινήσεις για ξεκούραστη όψη

1. Καθαρισμός προσώπου

Ξεκινάμε τη μέρα μας ρίχνοντας κρύο νερό στο πρόσωπό μας, ώστε να διεγείρουμε τη μικροκυκλοφορία και να τονώσουμε την κουρασμένη επιδερμίδα. Σκουπίζουμε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια εμποτίζουμε ένα κομμάτι βαμβάκι με νερό ντεμακιγιάζ (eau micellaire) και περνάμε το πρόσωπό μας. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουμε τις τοξίνες, του ρύπους, το σμήγμα, αλλά και τα υπολείμματα της κρέμας νυκτός. Αμέσως θα δούμε ότι η όψη μας έγινε φρέσκια και λαμπερή.

2. Ενυδάτωση

Όταν η επιδερμίδα είναι καλά ενυδατωμένη, δεν είναι τόσο εμφανή τα σημάδια της κούρασης (λεπτές γραμμές, μαύροι κύκλοι και θαμπάδα). Γι’ αυτό, αφού καθαρίσουμε το δέρμα μας, απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία θα καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες, που δημιουργήθηκαν από την κούραση της προηγούμενης μέρας. Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο για 2΄. Ακόμη καλύτερα, κάνουμε μασάζ με ένα jade roller, ώστε να τονώσουμε τη λέμφο και να επιταχύνουμε την αποβολή των τοξινών από το δέρμα.

3. «Έξυπνο» μακιγιάζ

Αν θέλουμε να βαφτούμε, δεν βαραίνουμε την επιδερμίδα με πολύ μακιγιάζ, γιατί αντί να καμουφλάρουμε τα ίχνη της κούρασης, θα πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.Το κονσίλερ αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο καλύτερος φίλος μας, αφού μέσα σε μια στιγμή εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και κάνει το βλέμμα μας να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Έπειτα, χρησιμοποιούμε ένα highlighter για να φωτίσουμε τις περιοχές ανάμεσα στα φρύδια, τα ζυγωματικά, το πιγούνι, αλλά και στο σημείο του κέντρου του πάνω χείλους. Απλώνουμε ρουζ στα μάγουλα, στο κόκαλο της μύτης και στους κροτάφους. Τέλος, ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ μας με μερικές στρώσεις μάσκαρα, για να κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται πιο μεγάλα.

4. Ανανέωση

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε φορά που νιώθουμε ότι το δέρμα μας μάς «τραβάει», ψεκάζουμε το πρόσωπό μας με ένα σπρέι ενυδατικού ή ιαματικού νερού.

Μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας face mist: θα χρειαστούμε μόνο ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού και ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Σε νερό που βράζει βυθίζουμε το φακελάκι τσαγιού για 4-5 λεπτά. Έπειτα μεταφέρουμε το τσάι στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε το τσάι στο μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο.