Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας την Τρίτη 9/2, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι βροχές που σημειώνονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά θα ενισχυθούν σταδιακά και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα βόρεια της χώρας και αργότερα το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές του το απόγευμα της Τρίτης 9/2 καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο από αργά το βράδυ της Τρίτης 9/2 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10/2. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά της Πίνδου από το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης 9/2. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Τετάρτης 10/2. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10/2, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ.