Είναι ηθοποιός, αλλά δεν έγινε γνωστή από κάποια σειρά ή ταινία. H Jeanne Damas είναι μία από τις πιο διάσημες γαλλίδες influencers που επηρεάζουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά στο στυλ, το ντύσιμο και το μακιγιάζ. Χάρη στη φήμη της, δημιούργησε τη μάρκα ρούχων Rouje ενώ πριν από καιρό πρωταγωνίστησε και σε καμπάνια της εταιρείας ρούχων Mango.
Πώς καταφέρνει όμως να είναι τόσο σικ χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ;
Η ίδια που πρόσφατα έγινε και μανούλα, μας εξηγεί ποιο είναι το σύνηθες μακιγιάζ της, στο οποίο δεν αφιερώνει πάνω από 5 λεπτά. (Σημείωση: Δεν χρησιμοποιεί φον ντε τεν απ παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ως γνήσια Γαλλίδα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιποίηση και στην υγιή, όμορφη επιδερμίδα).

Βήμα 1
«Βουρτσίζω τα φρύδια μου με ένα διαφανές τζελ φρυδιών. Προτιμώ τα φυσικά, ατίθασα φρύδια που δεν είναι βαμμένα και τονισμένα τέλεια σαν να είναι γραμμένα.»
Βήμα 2
«Θέλω να φαίνεται το δέρμα μου γι’ αυτό δεν το καλύπτω με μέικ απ. Πιστεύω ότι οι ατέλειες κάνουν την εμφάνισή μας μοναδική και γοητευτική, γήινη και όχι ψεύτικη.»
Βήμα 3
«Βάζω κραγιόν και το απλώνω με το δάχτυλο. Δίνει μια φυσικότητα στο αποτέλεσμα.»
Βήμα 4
«Προτιμώ να αφήνω άχρωμα τα μάτια μου και να τονίζω τα χείλη. Ετσι συνήθως δε χρησιμοποιώ σκιές. Αντί αυτών απλώνω είτε ένα balm είτε highlighter γιατί μου αρέσει να γυαλίζουν τα βλέφαρά μου.»
Βήμα 5
«Τέλος είναι η σειρά του ρουζ. Ενας επαγγελματίας μακιγιέρ μου έμαθε να το απλώνω στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών μου για να τονίζω τη δομή του προσώπου μου και να αποκτώ πιο φρέσκια όψη.»

TIP:
Το δυνατό σημείο του λουκ είναι τα τονισμένα χείλη. Για να αποφύγουμε να λερώσουμε τη μάσκα μας, χρησιμοποιούμε είτε ένα μαλακό, μολύβι χειλιών είτε ένα ανεξίτηλο κραγιόν.