Είτε πρόκειται για μια ξαφνική έξαψη του προσώπου, μια δραματική αντίδραση σε ένα νέο καλλυντικό είτε κάτι πιο σοβαρό, πολλοί έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ερυθρότητα κατά τόπους στο πρόσωπο, καθώς αναρωτιούνται σε τι ακριβώς μπορεί να οφείλεται.

Γιατί κοκκινίζει το πρόσωπο μου;

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες, περιλαμβάνουν:

Ευαίσθητη επιδερμίδα

«Όταν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, ορισμένα συστατικά μπορεί ξαφνικά να αποτελέσουν πρόβλημα και να θέσουν σε κίνδυνο τη δύναμη του φραγμού του δέρματος και την ικανότητά του να κάνει τη δουλειά του.

Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνουν: ερυθρότητα, φλεγμονή, ερεθισμό, ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις» επισημαίνει ο πιστοποιημένος δερματολόγος Dendy Engelman.

Θερμοκρασία, αλκοόλ..

«Οι αλλαγές στην θερμοκρασία, το αλκοόλ και τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα στην επιδερμίδα του προσώπου. Το δέρμα μπορεί επίσης να επηρεαστεί από πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες καθ ‘όλη τη διαδικασία γήρανσης. Οι ενεργοποιητές περιλαμβάνουν: ορμονικές αλλαγές, περιβαλλοντικές αλλαγές αλλά και αλλαγές στο τρόπο ζωής.

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

«Αναζητήστε προϊόντα χωρίς επιβλαβή συστατικά, όπως αρώματα, οινόπνευμα, parabens που μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα. Προσθέστε συστατικά όπως η αλόη βέρα και τα αντιοξειδωτικά για να καταπραΰνετε και να καταπολεμήσετε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που εντείνουν το πρόβλημα» επισημαίνει ο δερματολόγος Dendy Engelman.

Τι πρέπει να αποφεύγετε

«Το ευαίσθητο δέρμα είναι επιρρεπές σε υπερβολική απολέπιση, οπότε αποφύγετε το τρίψιμο, τα AHAs, τα BHAs. Για να φροντίσετε σωστά μια πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε συστατικά μόνο για ευαίσθητο δέρμα ή να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο με απολεπιστικά.