Κάποιοι λένε ότι η καριέρα είναι σαν έναν δρόμο, αυτό που μετράει δεν είναι η καλοστρωμένη άσφαλτος, αλλά οι στροφές που πρέπει να πάρεις, η προσεκτική  οδήγηση για να φτάσεις σώος στον προορισμό, γιατί πολλές φορές το τέλος δεν είναι… happy end.

Στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη, δεν έφταιξαν οι δρόμοι, ούτε τα εμπόδια που συνάντησε στο διάβα του.

Ανέβηκε μόνος του την κορυφή και με τα δικά του χέρια πήρε την… κατιούσα!

Άλλωστε στο «ΕΓΩ του» δεν χωρούσε κανείς άλλος.

Ξεσπούσε σε οποιονδήποτε έκρινε ότι έβγαινε εκτός σκηνοθετικής γραμμής, για οτιδήποτε μπορεί να του αποσπούσε την προσοχή ή να του χάλαγε εκείνο που είχε μέσα στο μυαλό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, το αγόρι που αγαπήσαμε από το «Λάκη τον γλυκούλη» φαίνεται πώς «μεταλλάχθηκε»  σε ένα ηθοποιό, που κατά την άποψή του, δεν έπρεπε κανείς να τολμήσει να τον αμφισβητήσει και να υποτιμήσει το ταλέντο του, και που ο ίδιος, δοθείσης ευκαιρίας, έχριζε τον εαυτό του ως έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον καλύτερο, της γενιά του.

Επιτυχημένος, οικονομικά άνετος και με εξουσίες στα χέρια του ο Πέτρος Φιλιππίδης ίσως και να πίστευε ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να τον αγγίξει.

Όμως, τρεις συγκεκριμένες καταγγελίες για τα όσα βίωσαν συνεργαζόμενες μαζί του η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου διέλυσαν τον κόσμο του μέσα σε λίγες ώρες.

Την νοσηλεία στο νοσοκομείο ακολούθησε η αποκαθήλωση που είχε ήδη ξεκινήσει, με την αποπομπή του από το σήριαλ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

«Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή»

Σοκάρει ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου για τη βίαιη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη στη διάρκεια θεατρικής παράστασης που είχε ανέβει την χρονική περίοδο 2013 – 2015

Ο ηθοποιός ο οποίος κατήγγειλε τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης», μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε ο ηθοποιός.

Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

«Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τη νέα σοβαρή καταγγελία από ηθοποιό κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για σωματική κακοποίηση, κοινώς ξυλοδαρμό, επιβεβαιώνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Μιλώντας στο MEGA, ο ηθοποιός -ο οποίος ήταν παρών την ώρα του συμβάντος- έκανε λόγο για ανεξήγητη έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον τελευταίο να επιτίθεται στον ηθοποιό και τους συνεργάτες τους να σπεύδουν την ύστατη στιγμή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον […] και χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως, αν κληθεί, θα καταθέσει στις Αρχές. «Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».