Για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

Μεγάλες Γυναίκες της Ιστορίας

Η επιτυχημένη σειρά συνεχίζεται!

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Αυτή την εβδομάδα

Φρίντα Κάλο

Η ζωή και το έργο μιας «αδάμαστης γυναίκας».

Η πρωτοποριακή τέχνη της Μεξικανής καλλιτέχνιδας, οι θυελλώδεις έρωτες, το πάθος για την ελευθερία, ένα σακατεμένο από τους πόνους σώμα και η απίστευτη λαχτάρα για τη ζωή.

«Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της τέχνης που αντιμετώπισε με απόλυτη και αμείλικτη παρρησία, με αδίστακτο αλλά συνάμα ειρηνικό τρόπο, εκείνα τα γενικά και ειδικά θέματα που αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες».

Με αυτά τα λόγια, και με αυτή την ικανότητα να αποκρυσταλλώνει την ουσία των πραγμάτων και των ανθρώπων που τον διέκρινε, ο Ντιέγκο Ριβέρα, ο σύντροφος από επιλογή της Φρίντα Κάλο, εστίασε ίσως στο πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της Μεξικανής καλλιτέχνιδας.

Ένα χαρακτηριστικό που από μόνο του υποχρεώνει να συμπεριλάβει την προσωπικότητά της, χωρίς δισταγμό και χωρίς τη δυνατότητα υπαναχώρησης, σε μια τέτοια σειρά, αφιερωμένη στις γυναίκες, παρόλο που γύρω από εκείνη τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί, χωρίς υπερβολή, τα πάντα.

Τα ζωντανά χρώματα της Φρίντα είναι στην πραγματικότητα τα χρώματα της ζωής. Μιας ζωής δυνατής που κρύβεται μέσα στα πάντα και που εκείνη ξέρει να διακρίνει.

Μιας ζωής, πράγματι, που περνά μέσα από τη Φρίντα, όπως πολύ εύστοχα υπογραμμίζει ο Μάσιμο Κανούτι, συγγραφέας αυτού του τόμου, μέσα σε όλη την πολύχρωμη και πολύμορφη δύναμή της.

Ο Κανούτι μάς διηγείται τα πολλά βάσανα, τους πολυάριθμους περιορισμούς που η μοίρα επέβαλε σε αυτή τη γυναίκα, τους οποίους, οι περισσότεροι, στη θέση της, θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν ως ανυπέρβλητα εμπόδια, μα που εκείνη έμαθε να τα διαβάζει με τρόπο διαφορετικό, μετατρέποντας τον εαυτό της σε πρωταγωνίστριά τους και καβαλώντας τα μετατρέποντάς τα σε αδυσώπητα άτια του πεπρωμένου της: τα βάσανα μπορούν να μετατραπούν σε δύναμη, τα φυσικά όρια μπορούν να γίνουν ευκαιρίες επανεφεύρεσης του εαυτού μας, υπέρβασης των ορίων μας, ενώ η ασθένεια μπορεί να αποκαλύψει ευκαιρίες που ούτε υποψιαζόμασταν ούτε περιμέναμε.  Για τον λόγο αυτό η Φρίντα αποτελεί ένα μόνιμο παράδειγμα για τον καθένα μας, ένα μοντέλο ερμηνείας της ύπαρξης.

Aκόμη

Το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό

BBC History Magazine

Το νούμερο 1 περιοδικό στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της ιστοριογραφίας.

Tα πιο γνωστά κεφάλαια της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από τεκμηριωμένα, συναρπαστικά και εκλαϊκευμένα άρθρα κορυφαίων ιστορικών και δημοσιογράφων.

Το περιοδικό που φωτίζει το παρελθόν και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.

Κάθε μήνα, η ιστορία γράφεται στο Βήµα. Με το κύρος του BBC.

Σε αυτό το τεύχος:

Αφιέρωμα: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

  • 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την Επανάσταση διακόσια χρόνια μετά
  • Χρονολόγιο σημαντικότερων γεγονότων
  • 4+1 ερωτήσεις προς ακαδημαϊκούς για την Επανάσταση του 1821
  • Από το όραμα του Ρήγα στη Φιλική Εταιρεία: Η προετοιμασία της Επανάστασης
  • Εμφύλιοι Πόλεμοι: η σκοτεινή πλευρά του Αγώνα
  • Ιωάννης Καποδίστριας: Θύτης ή θύμα;

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Από την Κυριακή και κάθε εβδομάδα

ο κορυφαίος κομίστας έρχεται στο ΒΗΜΑGAZINO

με ολοκαίνουργιες περιπέτειες του μοναδικού Θανασάκη!

Σπαρταριστές ατάκες και απολαυστικά σκίτσα του αγαπημένου ήρωα, κάθε εβδομάδα στην τελευταία σελίδα του περιοδικού!

Ο φοβερός πιτσιρικάς παρέα με τη μαμά του, τη Ρόζα, τη Σίσσυ, αλλά και… τις τηγανητές πατάτες! μας μεταφέρει στην παιδική αθωότητα και μας χαρίζει απλόχερα γέλιο, που τόσο έχουμε ανάγκη!

Ο Θανασάκης σε νέες περιπέτειες,

μόνο στο BHMAGAZINO και ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

BHMAGAZINO:

Δεν ακολουθεί τάσεις,  τις  δημιουργεί!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ»: €0,90 
Ακολουθήστε το στο Google News