Έχοντας περιουσία που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 53 δισεκατομμύρια δολάρια, το μόνο που έλειπε από τη ζωή της Μακένζι Σκοτ, πρώην συζύγου του Τζεφ Μπέζος, ήταν ένας έρωτας.

Και σύμφωνα με την Daily Mail τον βρήκε και αυτόν, αφού έχει πλέον ξαναπαντρευτεί με τον Νταν Τζούετ, έναν εκπαιδευτικό από το Σιάτλ, ο οποίος μάλιστα είναι δάσκαλος φυσικών επιστημών στο ιδιωτικό σχολείο που φοιτούν τα παιδιά της με τον Μπέζος.

Η 50χρονη Μακένζι και ο ιδρυτής της Amazon τράβηξαν χωριστούς δρόμους πριν από δύο χρόνια, μετά από 25 χρόνια γάμου. Είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 ανακοίνωσαν την απόφαση τους να πάρουν και επισήμως διαζύγιο, μετά από μια «μακρά περίοδο χωρισμού».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Μπέζος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την Λόρεν Σάντσεζ, με την οποία ειναι ακόμη μαζί. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε την ίδια χρονιά, με τον Τζεφ να κρατά το 75% των μετοχών του ζευγαριού και την Μακένζι να λαμβάνει «μερίδιο» που αντιστοιχούσε εκείνο το διάστημα σε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία του γάμου της Μακένζι Σκοτ με τον Τζούετ, ούτε πόσο καιρό είναι μαζί. Εξάλλου η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος προσπαθούσε πάντοτε να προφυλάσσει την προσωπική της ζωή από τα φώτα της δημοσιότητας και να διατηρεί χαμηλό προφίλ, παρά την εξαιρετικά γενναιόδωρη φιλανθρωπική της δράση και τα επιτεύγματά της.

Πάντως ο γάμος τους είναι πραγματικότητα, με τον ιδρυτή της Amazon και πρώην σύζυγός της να δείχνει μάλιστα να εγκρίνει την επιλογή της Μακένζι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω εκπροσώπου της εταιρείας, ο 57χρονος ανέφερε ότι «ο Νταν είναι σπουδαίος άνδρας» και οτι ο ίδιος «χαίρεται πολύ και για τους δύο».

Το ζευγάρι έκανε την πρώτη δημόσια αναφορά για τον γάμο του το Σάββατο, σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο Giving Pledge – την ιστοσελίδα μιας εκστρατείας που επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει δισεκατομμυριούχους και εκατομμυριούχους να συνεισφέρουν με τον πλούτο τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια η Μακένζι Σκοτ άλλαξε τη σελίδα του βιογραφικού της στην ιστοσελίδα της Amazon, που πλέον αναφέρει ότι «ζει στο Σιάτλ με τα 4 παιδιά της και τον σύζυγό της, Νταν». Μια πηγή επιβεβαίωσε την είδηση του γάμου της Σκοτ με τον Τζούερ στην Wall Street Journal.

Το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο εργάζεται ο νέος σύζυγος της Μακένζι Σκοτ είναι διάσημο για το επίπεδο σπουδών που προσφέρει και τα δίδακτρα σε αυτό αγγίζουν τα 38.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ από εκεί έχει αποφοιτήσει και ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Giving Pledge, o Τζούετ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τη σύζυγό του στην προσπάθειά της να δωρίσει τον πλούτο της προκειμένου να βοηθήσει τους συναθρώπους της.

«Είναι παράξενο για μένα να γράφω αυτή την επιστολή εξηγώντας ότι σκοπεύω να δωρίσω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου κατά τη διάρκεια της ζωής μου, αφού δεν υπήρξε ποτέ επιδίωξή μου να συγκεντρώσω τόσο πλούτο που θα έκανε μια τέτοια δήλωση να έχει ιδιαίτερο νόημα. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου υπήρξα δάσκαλος, καθώς και ευγνώμων μαθητής των γενναιόδωρων ανθρώπων γύρω μου. Αυτό με έκανε να θέλω να ακολουθήσω το παράδειγμά τους, προσφέροντας κάθε είδους πόρους, από χρόνο και ενέργεια, μέχρι υλικά αγαθά, οτιδήποτε έχω στη διάθεσή μου. Τώρα, κατά ευτυχή σύμπτωση, είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και καλόκαρδους ανθρώπους που ξέρω, και θέλω να συνεισφέρω στη δέσμευσή της να αφιερώσει μια τεράστια περιουσία στην υπηρεσία των συναθρώπων της».

Μετά το διαζύγιό της η Σκοτ (που βοήθησε στη δημιουργία της Amazon) έχει κάνει αμέτρητες δωρεές σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, νομικούς οργανισμούς και, πιο πρόσφατα, σε κοινότητες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Μόλις την περασμένη χρονιά η 50χρονη δώρισε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το site Giving Pledge δημιουργήθηκε από τον Μπιλ και την Μελίντα Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ. Ανάμεσα στους μεγιστάνες του πλούτου που έχουν υπογράψει «δέσμευση προσφοράς» είναι ο Στιβ και η Τζιν Κέις, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν, και η Σάρα Μπλέικλι.