Φορτίζεις το κινητό τηλέφωνο δίπλα σου ενώ κοιμάσαι; Ανήκεις λοιπόν και εσύ στην πλειοψηφία του κόσμου. Είναι μια συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι. Είναι μια συνήθεια που πρέπει όμως να σταματήσεις αμέσως όπως και τη συνήθεια να αφήνεις σε λάθος μέρη το κινητό σου. Γιατί; Γιατί χαλάς το κινητό τηλέφωνό σου.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Καταστρέφεις τη μπαταρία του

Σύμφωνα με τους Times, οι μπαταρίες που τροφοδοτούν τις αγαπημένες σου συσκευές, έχουν περιορισμένο χρόνο που αντέχουν και στη συνέχεια απλώς εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Αν τη φορτίζεις για 8 ώρες το βράδυ, τότε την καταστρέφεις και τελειώνει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

  • Δεν χρειάζεται 8 ώρες για να φορτίσει

Ας υποθέσουμε ότι κοιμάσαι 8 ώρες. Σίγουρα το κινητό τηλέφωνο δεν χρειάζεται τόσες πολλές για να φορτίσει πλήρως. Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Γιατί να το αφήνεις περισσότερο;

  • Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι δεν είναι καλή ιδέα

Το γνωρίζουμε όλοι, αλλά δεν το τηρούμε. Το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία που είναι κακή για την υγεία. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε καλά. Το μπλε φως του κινητού σου, διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.