Η Signify (Euronext: LIGHT), παγκόσμιος ηγέτης στο φωτισμό, σε συνεργασία με την Innovative Bioanalysis, ένα πιστοποιημένο εργαστήριο για αναφορές ασφάλειας CAP, CLIA, AABB στo Costa Mesa (Καλιφόρνια) διεξήγαγαν έρευνα που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων φωτισμού απολύμανσης του αέρα, Air Purification της εταιρίας, στην απενεργοποίηση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19.

Το σύστημα φωτισμού UV-C Air Purification απενεργοποίησε το 99,99% του SARS-CoV-2 που υπήρχε στα σωματίδια του αέρα ενός δωματίου[1], εντός 10 λεπτών, και ο ιός ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα στα 20 λεπτά[2].

To καινοτόμο σύστημα φωτισμού Air Purification που απολυμαίνει τον αέρα, εξουδετερώνοντας παθογόνους μικροοργανισμούς, έρχεται να συμβάλλει στη μάχη κατά του COVID-19. Για τον λόγο αυτό, η Signify το 2020 αύξησε την παραγωγή των πηγών φωτός κατά οχτώ φορές ως στήριξη στην καταπολέμηση του κορωνοϊού και υιοθέτησε τις οδηγίες ασφαλείας του GLA (Global Lighting Association) για να συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιό της με συστήματα φωτισμού για απολύμανση χώρων στα ανώτερα στρώματα αέρα. Έκτοτε, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει συστήματα φωτισμού Air Purification σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων retailers EDEKA Clausen στη Γερμανία, dm στη Σλοβακία και Rugby Union Club Harlequins στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Με βάση τη γνώση που έχουμε ότι η έκθεση στην ακτινοβολία UV-C εξουδετερώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, αναμέναμε ότι ο φωτισμός απολύμανσης με UV-C θα έχει παρόμοιο αντίκτυπο στις διάφορες γενετικές μεταλλάξεις του (SARS-CoV2)», δήλωσε ο Sam Kabbani, Διευθύνων Επιστημονικός Λειτουργός της Innovative Bioanalysis.

«Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν την αποτελεσματικότητα που έχει στην απολύμανση του αέρα το σύστημα φωτισμού, ανώτερου τοιχώματος, Air Purification, και τη σημαντική συμβολή που του στην καταπολέμηση του κορωνοϊού και των μελλοντικών ιών», δήλωσε ο Harsh Chitale, Διευθυντής του τμήματος Ψηφιακές Λύσεις στη Signify. Και πρόσθεσε πως: «η εφαρμογή του φωτισμού με UV-C σε ανώτερα στρώματα του αέρα αποδεικνύει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα επιτυχημένο προληπτικό μέτρο για τις εταιρείες την ώρα που αναζητούν τρόπους για να παρέχουν στους επισκέπτες τους, τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους περιβάλλοντα απαλλαγμένα από ιούς».

Το ύψος στο οποίο εγκαθίστανται οι λαμπτήρες, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό τoυς, επιτρέπει στο σύστημα να απολυμαίνει τα σωματίδια που κυκλοφορούν στον αέρα ενός χώρου, ακόμη και όταν βρίσκονται άνθρωποι μέσα σε αυτόν. Ο τεχνικός αερισμός και/ή η φυσική μεταφορά μετακινεί τον αέρα που έχει απολυμανθεί στο κάτω μέρος του χώρου. Επιπλέον, η «προστατευτική διάταξη» και η οπτική των συστημάτων φωτισμού Air Purification έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την ακούσια έκθεση σε ακτινοβολία UV-C για τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από αυτά[3].

Για περισσότερα από 35 χρόνια, η Signify βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας UV και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό καινοτομίας. Ο φωτισμός Air Purification της Signify σχεδιάζεται, εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλείας του προϊόντος και κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας καλά ελεγχόμενες βιομηχανικές διαδικασίες. Η ακτινοβολία UV-C πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα από επαγγελματίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις οδηγίες ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα φωτισμού Air Purification της Signify, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ.

[1] Οι δοκιμές διεξήχθησαν με τα φωτιστικά απολύμανσης του αέρα, ανώτερου τοιχώματος, Philips UV-C. Οι συνολικές διαστάσεις του θαλάμου δοκιμής ήταν περίπου 8’x8’x10 ‘, σύμφωνα με τα πρότυπα Biosafety Level 3.

[2] Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από την Innovative Bioanalysis, ένα πιστοποιημένο εργαστήριο για αναφορές ασφάλειας CAP, CLIA, AABB, σε χώρο με επαρκή κυκλοφορία του αέρα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ανατρέξτε στην έκθεση δοκιμών εδώ.

[3] Η μικροβιοκτόνος αποτελεσματικότητα των πηγών φωτός UV-C είναι ανάλογη του χρόνου έκθεσης του μικροοργανισμού στην πηγή φωτός UV-C και της έντασης της πηγής φωτός UV-C. Επομένως, απαιτείται επαρκής ροή αέρα στο δωμάτιο (που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αναγκαστικής ροής αέρα ή φυσικής μεταφοράς) για την αποτελεσματική λειτουργία των λύσεων που προσφέρει το σύστημα φωτισμού απολύμανσης Air Purification της Signify.

Ακολουθήστε το στο Google News