Η μάσκαρα είναι το προϊόν μακιγιάζ που μπορεί να μεταμορφώσει το πρόσωπό μας με μια κίνηση. Ομορφαίνει και «ανοίγει» το βλέμμα, κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο αμυγδαλωτά και μεγάλα, ενώ παράλληλα δίνει μια πιο ξεκούραστη όψη στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, μερικές λανθασμένες κινήσεις μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα εφαρμόσουμε σωστά τη μάσκαρα, εξασφαλίζοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μυστικά για εντυπωσιακό αποτέλεσμα

*Κατά την πρωινή μας ρουτίνα περιποίησης, αποφεύγουμε τις πολύ λιπαρές κρέμες ματιών και προτιμάμε πιο ελαφριές ενυδατικές συνθέσεις, καθώς τα έλαια και η υπερβολική υγρασία θα «μαλακώσουν» τη μάσκαρα που θα απλώσουμε αργότερα, με αποτέλεσμα να αφήνει εύκολα τα ίχνη της στα βλέφαρά μας.

*Αντί να βάζουμε και να βγάζουμε πολλές φορές το βουρτσάκι μέσα στη συσκευασία, το στριφογυρίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευασία δεν θα γεμίζει αέρα κι έτσι δεν θα ξεραίνεται το προϊόν ούτε θα δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο ευδοκιμούν τα μικρόβια.

*Καθώς εφαρμόζουμε τη μάσκαρα, δεν κουνάμε το βουρτσάκι με ζιγκ-ζαγκ κινήσεις, γιατί και οι βλεφαρίδες θα πάρουν ανάλογη φορά. Αντίθετα, κουνάμε το βουρτσάκι από τις ρίζες προς τις άκρες με ευθείες κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα διαχωρίσουμε τις βλεφαρίδες (εξαρτάται βέβαια και από το σχήμα που έχει το βουρτσάκι) και θα τους χαρίσουμε όγκο και κίνηση.

*Αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια όταν βάζουμε μάσκαρα. Αντίθετα, τα κρατάμε μισάνοιχτα και κουνάμε το βουρτσάκι έτσι όπως περιγράψαμε πριν.

*Για να εξασφαλίσουμε ακόμη πιο μακριές και καλά διαχωρισμένες βλεφαρίδες, εφαρμόζουμε τη μάσκαρα πρώτα στις άκρες των βλεφαρίδων και στη συνέχεια τους απλώνουμε άλλη μία στρώση, από τις ρίζες στις άκρες.

*Αν οι βλεφαρίδες μας δεν έχουν καμπύλη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό ψαλιδάκι που θα τις γυρίσει και θα τις κάνει εντυπωσιακές. Τοποθετούμε τη μάσκαρα μετά και όχι πριν, για να μην τραυματιστούν οι βλεφαρίδες μας.

*Αν η μάσκαρα έκανε μουντζούρα, δεν την τρίβουμε και δεν την καθαρίζουμε με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ γιατί θα αφαιρέσει τοπικά το μακιγιάζ μας. Απλά καλύπτουμε τη μουντζούρα με κονσίλερ.

Ξέρατε ότι…

Αν η μάσκαρά μας έχει ξεραθεί ή έχει τελειώσει, ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες από το υγρό για φακούς επαφής. Κλείνουμε τη συσκευασία και την τρίβουμε απαλά ανάμεσα στις παλάμες μας. Μετά θα είναι έτοιμη για χρήση.