Ατονο και χλωμό δέρμα, θαμπάδα, ξηρότητα, πρήξιμο, φριζάρισμα, ταλαιπωρημένα χέρια και χείλη κ.ά. Ο χειμώνας ενδεχομένως άφησε μία σειρά από σημάδια στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Γι’ αυτό, η αρχή της άνοιξης είναι μία καλή αφορμή για να κάνουμε επανεκκίνηση στην περιποίησή μας. Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικές από τα καλύτερα ανοιξιάτικα tips ομορφιάς προκειμένου να υποδεχτούμε τη νέα σεζόν με ανανεωμένη εμφάνιση.

# 1 Κάνουμε αναδιοργάνωση των καλλυντικών μας

Σύμφωνα με τη Marie Kondo, καλό είναι να κρατάμε μόνο τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε χαρά. Ετσι για να υποδεχτούμε την άνοιξη, οργανώνουμε τα καλλυντικά μας. Πετάμε συνθέσεις ληγμένες ή εκείνες που έχουμε πολύ καιρό να χρησιμοποιήσουμε. Με το ξεκαθάρισμα, θα νιώθουμε κι εμείς καλύτερα, το ντουλάπι μας θα είναι πιο τακτοποιημένο και η περιποίησή μας πιο οργανωμένη.

#2 Δίνουμε έμφαση στη βραδινή περιποίηση

Η φροντίδα της επιδερμίδας τη νύχτα είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την αποτελεσματική αναδόμηση και επιδιόρθωσή της. Αν έχει ταλαιπωρηθεί από το κρύο, τότε επιλέγουμε κάποιο καθαριστικό balm ή έλαιο καθαρισμού, συνθέσεις που σέβονται το pΗ του δέρματος. Παράλληλα καθαρίζουν απαλά χωρίς να αφαιρούν τα φυσικά του έλαια.

Επίσης:

Εμπλουτίζουμε την περιποίηση μας με συστατικά που χαρίζουν άμεσα φωτεινότητα και σφριγηλότητα, στο δέρμα. Ξεχνάμε τα οξέα απολέπισης, μιας και ο ήλιος αρχίζει να γίνεται πιο έντονος. Προτιμάμε άλλα συστατικά λάμψης, όπως: υαλουρονικό οξύ, Bιταμίνη C,  Βιταμίνη E, θρεπτικά έλαια, και ρετινόλη (μόνο το βράδυ).

#3 Κάνουμε συστηματική απολέπιση σώματος

Φυλάμε στην ντουλάπα τα βαριά ρούχα και πουλόβερ. Ηρθε η εποχή που θα φορέσουμε πιο ελαφριά ρούχα. Για να αποκαλύψουμε ένα απαλό, λαμπερό και τονωμένο σώμα, καθημερινά για μία βδομάδα κάνουμε ήπια απολέπιση. Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

α) Χρησιμοποιούμε ένα shower gel με κόκκους ή ένα σκραμπ.

β) Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε απολέπιση με ένα σφουγγάρι από λούφα, επιμένοντας στα τραχιά σημεία (γόνατα, αγκώνες, πέλματα).

γ) Αν δε μας αρέσει κάτι από τα παραπάνω, τότε μία-δυο φορές την εβδομάδα πριν από το μπάνιο, βουρτσίζουμε για 2-3 λεπτά το στεγνό δέρμα με μια βούρτσα σώματος.

Δεν ξεχνάμε: Μετά τη βραδινή απολέπιση σώματος, απλώνουμε οπωσδήποτε ένα θρεπτικό γαλάκτωμα, ή body butter το οποίο θα χαρίσει λεία υφή και λάμψη στην επιδερμίδα μας.