Είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο ως το πολυτάλαντο και πολυβραβευμένο pop icon των 90s και ενώ η ζωή της όλα αυτά τα χρόνια έχει αποτυπωθεί σε πολλά φωτογραφικά καρέ, μόλις τώρα ξεκινούν να αποκαλύπτονται οι σκοτεινές πτυχές της ζωής της.

Ρίζες

H αμερικανίδα τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1981 και μεγάλωσε στο Kentwood της Λουιζιάνας μαζί με την αδελφή της Jamie Lynn Marie, τον μεγαλύτερο αδελφό τους Bryan Spears και τους γονείς τους James Parnell Spears και τη Lynne Spears.

Η ίδια έχει παντρευτεί δύο φορές. Το 2004 παντρεύτηκε τον παιδικό της φίλο Jason Alexander σε ένα παρεκκλήσι του Λας Βέγκας, φορώντας ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα blue jean, με τον γάμο τελικά να μη διαρκεί περισσότερο από 55 ώρες.

Μετά από μερικούς μήνες σχέσης, παντρεύεται τον ράπερ Kevin Federline, με τον οποίο απέκτησε δύο γιους και τελικά χώρισε το 2007.

Πρώτα βήματα

Αν και είναι γνωστή για την καριέρα της στη μουσική βιομηχανία, η Britney Spears έχει επίσης άριστες δεξιότητες στη γυμναστική και στον χορό, τις οποίες καλλιέργησε από νεαρή ηλικία σε τοπικούς διαγωνισμούς ταλέντων και ρεσιτάλ.

Το τραγούδι ωστόσο αποτέλεσε το πάθος της, αφού όπως έχει δηλώσει και η ίδια σε συνέντευξή της ξεκίνησε να τραγουδά με μια βούρτσα στην ηλικία μόλις των δύο ετών. Το πραγματικό της ντεμπούτο δεν άργησε να έρθει όταν στην αποφοίτηση της από το νηπιαγωγείο τραγούδησε το «What Child Is This».

Ανθρωπιστικό έργο

Λίγους μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η τραγουδίστρια μέσω του ιδρύματός της Britney Spears Foundation έκανε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στα παιδιά των θυμάτων αστυνομικών και πυροσβεστών της πολύνεκρης τραγωδίας.

Μεταγενέστερα, αφού δημοσίευσε βίντεο που ζωγράφιζε στο Instagram, δώρισε ένα από τα έργα της στο Vegas Cares για τα θύματα των πυροβολισμών στο Las Vegas. Ο πίνακας είχε πάνω ζωγραφισμένα μοβ και μπλε λουλούδια και πουλήθηκε για 10.000$.

Η αθέατη Britney Jean Spears

Η πριγκίπισσα της pop βρέθηκε συχνά στο προσκήνιο όχι τόσο για τη μουσική της όσο για τα γεγονότα που συνέβησαν στην προσωπική της ζωή και ιδίως για τον ταραχώδη γάμο της με τον αμερικανό ράπερ.

Η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται από πολλούς αλόγιστη εκείνη την περίοδο, φτάνοντας σε σημείο να ξυρίσει το κεφάλι της δημοσίως. Αμέσως μετά νοσηλεύεται για λίγο και με δικαστική εντολή, ο πατέρας της αναλαμβάνει την πλήρη νομική της κηδεμονία, έχοντας απόλυτο δικαίωμα του ελέγχου της περιουσίας της.

Το κίνημα Free Britney

Οι ανησυχίες σχετικά με αυτή τη νομική ρύθμιση προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων, με τους θαυμαστές να ξεκινούν αργότερα τη διαδικτυακή εκστρατεία #FreeBritney, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου του 2021 κυκλοφόρησε η ταινία-ντοκιμαντέρ «Framing Britney Spears» που περιστρέφεται γύρω από την καριέρα της αμερικανίδας σταρ, τη διασημότητά της και όλα όσα έχει ζήσει υπό την πλήρη νομική κηδεμονία του πατέρα της.

Στην ταινία επισημαίνεται ότι η πλήρης νομική κηδεμονία μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή για άτομα που δεν είναι σε θέση να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις ή αντιμετωπίζουν ψυχικές παθήσεις που δεν τους το επιτρέπουν.

Η μακροχρόνια οικογενειακή της φίλη ωστόσο, επισημαίνει ότι η Britney όλα αυτά τα χρόνια εξακολουθεί να δουλεύει, επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες αντίληψης, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με τα όσα έχει υποστηρίξει ο πατέρας της τραγουδίστριας στο παρελθόν.