Ξεχάστε για λίγο το θερμό στάιλινγκ που ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Ο καλός καιρός είναι μια καλή αφορμή για να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά προκειμένου να τα ξεκουράσετε. Και αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για αυτό το ρομαντικό σινιόν που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Για να το αποκτήσετε κάντε δυο χαλαρές γαλλικές κοτσίδες σε κάθε πλευρά του κεφαλιού και ενώστε τες πίσω σε έναν ατημέλητο κότσο.

Θα χρειαστείτε: Ένα leave-in conditioner, ένα ελαφρύ σπρέι κρατήματος, δυο λαστιχάκια και δυο φουρκέτες.

Γαλλικό σινιέ: Αναλυτικά τα βήματα

Βήμα 1

Αρχικά εφαρμόστε σε στεγνά μαλλιά ένα leave-in conditioner,  δηλαδή μια ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται, η οποία θα κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και το πλέξιμο πιο εύκολο.

Βήμα 2

Χτενίστε τα μαλλιά σας και κάντε χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι, ανάλογα με το πού σας κολακεύει  περισσότερο.

Βήμα 3

Πιάστε μια μεγάλη τούφα μαλλιών από τη μία πλευρά και χωρίστε την σε τρεις μικρότερες, προκειμένου να ξεκινήσετε το πλέξιμο της μίας γαλλικής κοτσίδας.

Βήμα 4

Σταυρώστε τη δεξιά τούφα πάνω από τη μεσαία κι έπειτα την αριστερή πάνω απ’ τη μεσαία. Συνεχίζετε πιάνοντας μια τέταρτη τούφα από το δεξί μέρος του κεφαλιού και προσθέτοντάς την στη δεξιά τούφα της κοτσίδας.

Βήμα 5

Κατά αυτόν τον τρόπο συνεχίζετε το πλέξιμο σε όλο το πλαϊνό μέρος του κεφαλιού. Πιάστε την κοτσίδα με ένα λαστιχάκι και έπειτα επαναλάβετε τη διαδικασία στο άλλο πλαϊνό του κεφαλιού.

Βήμα 6

Ενώστε τις δυο κοτσίδες σε έναν κότσο πίσω στον αυχένα και κρύψτε τις άκρες τους με φουρκέτες.

Βήμα 7

Τέλος, «ανοίξτε» με τα δάχτυλά σας τις πλαϊνές γαλλικές κοτσίδες και αφήστε μικρά τουφάκια να πέφτουν ανέμελα γύρω από το πρόσωπό σας.

Βήμα 8 (προαιρετικό)

Ψεκάζετε με ένα ελαφρύ σπρέι κρατήματος.