Οι ζουμερές και νόστιμες φράουλες έχουν αυτήν την εποχή την τιμητική τους στο ψυγείο μας, αλλά και μία θέση στην περιποίησή μας. Κι αυτό γιατί είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά ενώ  έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες και κυρίως τις ανθοκυανίνες, οι οποίες δίνουν το κόκκινο χρώμα τους, και βιταμίνες Α και C. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι παρακάτω σπιτικές συνταγές ομορφιάς με φράουλες  αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και ένα αποτελεσματικό υλικό ομορφιάς.

Μάσκα προσώπου με φράουλες για λάμψη

Τα υλικά μας

*5 φράουλες

* 1 κ.σ. ελαιόλαδο

*1 κ.σ. μέλι

* 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Καθαρίζουμε καλά την επιδερμίδα μας και απλώνουμε τη μάσκα με ένα πινέλο. Την αφήνουμε να δράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Οι κόκκοι της φράουλας θα κάνουν μία απαλή απολέπιση, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα. Το μέλι και το ελαιόλαδο θα σφραγίσουν την υγρασία στην επιδερμίδα. Τέλος, το λεμόνι θα προσφέρει βιταμίνη C που προάγει τη λάμψη και τη φωτεινότητα.

Σκραμπ με φράουλες για φωτεινό χαμόγελο 

Τα υλικά μας

*1 ώριμη φράουλα

*1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φράουλα και την ανακατεύουμε καλά με τη σόδα. Έπειτα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή με το δάχτυλό μας απλώνουμε το μείγμα κατά μήκος της οδοντοστοιχίας μας.

Το αφήνουμε να δράσει πέντε λεπτά. Κατόπιν βουρτσίζουμε για ένα λεπτό και ξεπλένουμε. Αν τυχόν μείνουν υπολείμματα από τα σπόρια της φράουλας τα απομακρύνουμε με οδοντικό νήμα. Το βράδυ τα βουρτσίζουμε με οδοντόκρεμα όπως κάνουμε συνήθως, προκειμένου να μη μείνει η ζάχαρη της φράουλας στα δόντια μας.

Οι φράουλες περιέχουν μαλικό οξύ, που βοηθάει στην απομάκρυνση των δυσχρωμιών των δοντιών, όπως και η σόδα.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε: Τα οξέα της φράουλας μπορεί να ευαισθητοποιήσουν το σμάλτο, άρα επαναλαμβάνουμε τη συνταγή όχι πιο συχνά από μία φορά τον μήνα.