Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, αν και σχετικά νέα στον χώρο, έχει καταφέρει να γράψει στο βιογραφικό της σημαντικές και πετυχημένες συνεργασίες, που έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές.

Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Σιωπηλός Δρόμος» και υποδύεται την «Ελπίδα» τη συνοδό των εννέα παιδιών που έχουν απαχθεί για λύτρα.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της, για την πλοκή της σειράς, ενώ αποκάλυψε αν γνωρίζει τον εγκέφαλο της απαγωγής.

Μετά το «Ετερος εγώ», λέτε ο «Σιωπηλός δρόμος» να είναι η επόμενη σειρά που θα μπει στη διεθνή αγορά;

«Το εύχομαι γιατί πιστεύω πολύ σε αυτή τη δουλειά. Για τα ελληνικά δεδομένα είναι μια ακριβή παραγωγή και για τα χρήματα που διατέθηκαν οι άνθρωποι έκαναν το καλύτερο δυνατό.

Σίγουρα μια αντίστοιχη σειρά στο εξωτερικό θα είχε πολύ μεγαλύτερο κόστος και είναι αξιοθαύμαστο που όσοι εργάζονται πίσω από τις κάμερες έχουν κάνει τόσο εκπληκτική δουλειά, όπως οι σκηνογράφοι. Τα σπίτια των πλούσιων γονιών για παράδειγμα δεν είναι κουκλόσπιτα αλλά εκπέμπουν ζεστασιά, θαλπωρή και αλήθεια. Δεν είναι σαν να βλέπεις διαφήμιση. Επίσης ο χώρος του κρησφύγετου είναι καταπληκτικός».

Το καστ είναι κι αυτό ένα μεγάλο ατού της σειράς;

«Το καστ είναι πολύ δυνατό και όλοι οι ρόλοι είναι εξίσου σημαντικοί. Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν έχουν διαγράψει τη δική τους καλλιτεχνική ιστορία. Πολλοί προέρχονται από το θέατρα. Τους θαύμαζα και τους παρακολουθούσα στη σκηνή. Είναι πολύ ωραίο που βρίσκονται στα γυρίσματα μιας σειράς».

Αυτό ξεκίνησε από τις «Άγριες μέλισσες».

«Οι “Αγριες μέλισσες» άνοιξαν τον δρόμο για πολλά πράγματα».

Σεναριακά όλα άρχισαν με την απαγωγή εννιά παιδιών εύπορων οικογενειών από το σχολικό. Εσείς είστε η συνοδός τους.

«Εγώ είμαι η συνοδός του σχολικού των παιδιών, η Ελπίδα, ένα όνομα που δεν έχει επιλεγεί τυχαία γιατί είναι εκείνη που δίνει κουράγιο στους μαθητές. Είναι συνέχεια μαζί τους και προσπαθεί να τους εμψυχώσει».

Η Ελπίδα επικοινωνεί αποκλειστικά με τους απαγωγείς;

«Ναι, γιατί για την επικοινωνία με την αστυνομία και τους γονείς, οι απαγωγείς χρησιμοποιούν μια δημοσιογράφο, τη Θάλεια, ως ενδιάμεσο κρίκο».

Το γεγονός κλυδωνίζει ολόκληρη την κοινωνία.

«Ολόκληρη την Ελλάδα καλύτερα, αφού η απαγωγή γίνεται γνωστή από τα μέσα επικοινωνίας. Η είδηση είναι σοκαριστική».

Τους απαγωγείς τους είδαμε από το πρώτο επεισόδιο.

«Αυτός που ψάχνουμε είναι ο εγκέφαλος που οργάνωσε την απαγωγή. Σε αυτή τη σειρά αν μαθευτεί κάτι περισσότερο θα χαθεί το ενδιαφέρον».

Πάντως η αγωνία μας δεν θα κρατήσει και πολύ αφού η σειρά ολοκληρώνεται σε 13 επεισόδια.

«Δεν θα κρατήσει πολύ αλλά θα είναι μεγάλη. Η σειρά έχει έντονα στοιχεία αστυνομικής πλοκής και δράματος αφού υπάρχει και η αγωνία των γονιών των οποίων έχουν απαχθεί τα παιδιά τους»

Το παζλ υπόπτων που σχηματίζεται είναι μεγάλο;

«Πράγματι. Υπάρχουν υποψίες για αρκετούς».

Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο εγκέφαλος;

«Ναι γνωρίζω το τέλος της σειράς».

Όταν αποκαλυφθεί θα μας συγκλονίσει;

«Σίγουρα και αυτό είναι υπόσχεση», είπε η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη στο TV24.