Το κινητό είναι για πολλούς προέκταση του χεριού τους. Εκτός από το να παίρνουμε τηλέφωνο και να στέλνουμε μηνύματα, σερφάρουμε στο ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει ένα κινητό τηλέφωνο;

Μπορείς να ανοίξεις τις καρτέλες του Google Chrome από μια συσκευή σε μια άλλη

Οι περισσότεροι δεν το ξέρουν αλλά υπάρχει ένας τρόπος να ανοίξεις σε κάποια άλλη συσκευή τις καρτέλες με τις ιστοσελίδες που έχεις περιηγηθεί μέσω του Google Chrome κι αυτό χωρίς να χάνεις χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις συνδεθεί στον λογαριασμό του Google.

Οι καρτέλες αποθηκεύονται σε αυτές που έκλεισαν πρόσφατα στο ιστορικό. Έτσι, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτές από κάποια άλλη συσκευή, ακόμη και από το κινητό σου!

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για κάτι που είδες μόνο με μια φωτογραφία

Αυτό γίνεται μέσω του Google Goggles. Είναι μια εφαρμογή που προσδίδει στο κινητό σου απίστευτες δυνατότητες. Με αυτήν μπορείς να αναζητήσεις κάποια χρήσιμη πληροφορία και να μάθεις περισσότερα για κάτι απλά και μόνο με τη λήψη φωτογραφίας.

Στην πραγματικότητα είναι ένα scanner που λειτουργεί ως μεταφραστής κειμένων σε οποιαδήποτε γλώσσα, ως σαρωτής QR κωδικών, αλλά και αναγνωρίζει πίνακες, βιβλία, παρόμοια προϊόντα και τέλος λύνει Sudoku.

Μπορείς να ακούσεις ένα κείμενο αντί να το διαβάσεις

Αν δε θες να διαβάσεις ένα άρθρο ή ό,τι δεις στο ίντερνετ μπορείς απλά να ακούσες ένα κείμενο. Θα πας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > TalkBack (Εκφώνηση).

Αν δεν υπάρχει το TalkBack στη συσκευή σου, μπορείς να το κατεβάσεις εσύ ο ίδιος και να κάνεις τις όποιες ρυθμίσεις για την ταχύτητα της ανάγνωσης.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το TalkBack δεν υποστηρίζει την ανάγνωση κάθε γλώσσας σε όλα τα κινητά παρά κυρίως μόνο της Αγγλικής.