Στις επόμενες δραστηριότητες που θα σηκώσουν ρολά κι αφορούν μεγάλο αριθμό εργαζόμενων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι όλα γίνονται σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς και φωτογράφησε την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός, ως ημερομηνία για την άρση του μέτρου του ραντεβού στα μαγαζιά, αλλά και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.

«Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Σήμερα ανοίγουν οι πλαζ και μέσα στη βδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, αλλά και για τα κέτερινγκ» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Οσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις».

Για τις εκθέσεις και τα πανηγύρια είπε ότι «θα λειτουργήσουν αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί όπως υπολογίζουμε».

Τέλος το ραντεβού στα μαγαζιά από 15 Μαΐου – Τι θα γίνει με τη μουσική

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα μαγαζιά και θα καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την… βουβή εστίαση τόνισε ότι «ήταν απαίτηση των γιατρών. Από 15 Μαΐου με τον τουρισμό, καλό θα είναι να επιτραπεί» είπε με νόημα.

Θέμα χρόνου το άνοιγμα γυμναστηρίων – Μόνο για εμβολιασμένους

Οσον αφορά στο μείζον θέμα των γυμναστηρίων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα χρόνου μιας και βγήκε χθες χρονοδιάγραμμα από την επιτροπή. «Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιούνη θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους.

Οσον αφορά στην πλατφόρμα για την στήριξη στην εστίαση επεσήμανε ότι «είναι θέμα ημερών να ανοίξει» και πρόσθεσε ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για τους δικηγόρους και τον τουρισμό, αλλά και για τους παιδοτόπους που είναι κλειστοί για μήνες.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα SMS

Την ίδια ώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το sms μετακίνησης από την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με την επαναλειτουργία και άλλων κοινωνικοικονομικών δραστηριοτήτων, άφησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Όσο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τόσο απομειώνεται η αξία κάποιων άλλων. Τα sms επιτέλεσαν το ρόλο τους. Βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας και στην καλή εφαρμογή των μέτρων. Την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα συζητηθεί το θέμα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις» σημείωσε.

«Μπήκαμε φάση σταδιακής αποκατάστασης κοινωνικών και οικονομικών λειτουργιών. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτά πηγαίνουν χέρι – χέρι μαζί. Έτοιμοι να παρέμβουμε αν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις» πρόσθεσε.

Σχετικά με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου, υπογράμμισε ότι αυτή θα ισχύσει για όλους, «και τους έλληνες πολίτες και τους τουρίστες».