Σαν βόμβα έπεσε στο Survivor η ανακοίνωση της οικειοθελούς αποχώρησης του Τζέιμς Καφετζή το βράδυ της Τρίτης (11/5).

Oι μπλε ηττήθηκαν και στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας, με τους παίκτες να ψηφίζουν και να βγάζουν ως δεύτερο υποψήφιο τον «πρίγκιπα», ενώ στη συνέχεια ο Νίκος Μπάρτζης ως κάτοχος της ατομικής ασυλίας, υπέδειξε ως τρίτη υποψήφιο τη Μαριαλένα Ρουμελιώτη.

Τότε ο Τζέιμς Καφετζής πήρε το λόγο στο συμβούλιο του νησιού και ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το Survivor.

Όπως ανέφερε ο καλύτερος παίκτης της μπλε ομάδας, είχε αρχίσει να χάνει τον εαυτό του και να σκέφτεται μόνο το παιχνίδι παρά την κανονική ζωή του κάτι που δεν ήθελε, λέγοντας πως για εκείνον οι πέντε μήνες παραμονής του ήταν υπεραρκετοί.

Η αλήθεια της αποχώρησης του James Καφετζή

Για πολλούς τηλεθεατές αλλά και τις στοιχηματικές εταιρίες, ο Τζέιμς ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί στο παιχνίδι. Βρισκόταν από την αρχή του παιχνιδιού και έχοντας φάει τον… γάιδαρο, θα κολλούσε στην ουρά;

Προφανώς και όχι…

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έκανε επίδειξη ισχύος και αλαζονείας και έκρινε σκόπιμο για λόγους καθαρά εμπορικούς και μόνο, να επεκτείνει -χωρίς φυσικά να ρωτήσει ποτέ τους παίκτες- τη διάρκεια του ριάλιτι επιβίωσης μέχρι τις 14 Ιουλίου, κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν από τους εναπομείναντες συμμετέχοντες.

Στο άκουσμα της απόφασης του Τούρκου παραγωγού, Τζέιμς και Νίκος αντέδρασαν, όπως και οι Ηλίας και Τριαντάφυλλος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο «πρίγκιπας» όμως ήταν εκείνος που… επαναστάτησε.

Από την πρώτη στιγμή δήλωσε στην παραγωγή πως δεν δέχεται κάτι τέτοιο και πήγε κόντρα στην απόφαση του Ατζούν και έτσι αποχώρησε οικειοθελώς.

Φυσικά αυτά δεν τα είδαμε ποτέ στο επεισόδιο της Τρίτης, καθώς η μονταζιέρα πήρε «φωτιά» και εννοείται πως οποιοδήποτε στιγμιότυπο έδειχνε τον Τζέιμς ή άλλους παίκτες να αναφέρεται σε αυτό το περιστατικό, θα έβλαπτε την εικόνα του παιχνιδιού αλλά και του Ατζούν.