Απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις, θα διαλευκάνουμε αρκετές ασάφειες και μύθους γύρω από το ανεπιθύμητο φαινόμενο που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στην πλειοψηφία των γυναικών. Αλλωστε το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι να κατανοήσουμε τα αίτια που ευθύνονται για το φαινόμενο.

  1. Μια χαμηλή σε λιπαρά διατροφή εξαφανίζει την κυτταρίτιδα.

Α. Σωστό

Β. Λάθος

Η απάντηση

Α. Σωστό.

Μειώνοντας το ποσοστό λίπους στο σώμα μας, καταφέρνουμε να ελαττώσουμε την όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Η πρόσληψη άφθονων λαχανικών, φρούτων, νερού και άπαχων πρωτεϊνών, που ενισχύουν το κολλαγόνο, βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

  1. Το μαύρισμα καμουφλάρει την κυτταρίτιδα.

Α. Σωστό

Β. Λάθος

Η απάντηση

Α. Σωστό.

Το πιο σκούρο χρώμα που μας χαρίζει ο ήλιος μπορεί όντως να καμουφλάρει την κυτταρίτιδα, όχι όμως και να τη μειώσει ουσιαστικά. Για τις πρώτες μας εμφανίσεις με μαγιό, ακολουθούμε την αυτομαυριστική μέθοδο, δηλαδή χρησιμοποιούμε ένα προϊόν self-tan ώστε το δέρμα μας να φαίνεται πιο λείο, πριν εκτεθούμε στον ήλιο.

  1. Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα.

Α. Σωστό

Β. Λάθος

Η απάντηση

Α. Σωστό.

8 στις 10 γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα είτε σε αρχικό είτε σε προχωρημένο στάδιο. Από τον αμείλικτο κανόνα, δε γλιτώνουν ούτε και τα σούπερ μοντέλα. Η αιτία πηγάζει στη μορφολογία του γυναικείου δέρματος αλλά και στον καθιστικό τρόπο ζωής.

  1. Η απώλεια βάρους μειώνει την κυτταρίτιδα.

Α. Σωστό

Β. Λάθος

Η απάντηση

Β. Λάθος. Η απώλεια λίπους είναι αυτή που μειώνει την κυτταρίτιδα. Είναι πιο σωστό να χρησιμοποιούμε τη μεζούρα για να διαπιστώσουμε αν χάσαμε πόντους, παρά τη ζυγαριά, γιατί πολλές φορές γίνεται παραπλανητική, και να μας δείχνει πιο ελαφριές, λόγω απώλειας μυϊκής μάζας και όχι λίπους.

  1. Τα αντισυλληπτικά προκαλούν κυτταρίτιδα.

Α. Σωστό

Β. Λάθος

Η απάντηση

Β. Λάθος. Δεν την προκαλούν, ωστόσο μπορεί να επιδεινώσουν την ήδη υπάρχουσα κατάσταση εξαιτίας της κατακράτησης και των ορμονικών μεταβολών.