Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί «γιατί να φτιάξουμε καλλυντικό από ανανά». Το εξωτικό αυτό φρούτο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό που λειτουργεί σε πολλές καλλυντικές συνθέσεις, χάρη στα ουκ ολίγα ευεργετικά συστατικά του.

Εκτός από τις βιταμίνες Α και C, φώσφορο και κάλιο που περιέχει, είναι πλούσιος σε βρομελαϊνη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό ένζυμο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συμβάλλει στη φυσική ισορροπία του pH. Το συναντάμε συχνά σε συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην πέψη και τη διάσπαση των πρωτεϊνών στο σώμα.

Επιπλέον ο ανανάς αποτελεί πηγή των άλφα-υδροξυοξέων, τα οποία διασπούν με ήπιο τρόπο την επιφάνεια της επιδερμίδας, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτοντας μια νέα, φρέσκια επιδερμίδα.

Τέλος, οι αντιοξειδωτικές ουσίες του συμβάλλουν στην άμυνα των κυττάρων ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που προξενούν ο ήλιος και η ρύπανση.

Scrub σώματος για βαθύ καθαρισμό με ανανά

Θα χρειαστούμε

1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη

¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

1 κάψουλα βιταμίνης Ε

3 φέτες πολτοποιημένος φρέσκος ανανάς

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Μετά το ντους, σκουπιζόμαστε ελαφρά και εφαρμόζουμε το μείγμα σε όλο το σώμα, ξεκινώντας από τα πόδια προς τα πάνω. Τρίβουμε το δέρμα με τα δάχτυλα. Έτσι, απομακρύνουμε και τα νεκρά κύτταρα και ενισχύουμε την κυκλοφορία του αίματος. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά.

Μετά το ντους, απλώνουμε γαλάκτωμα σώματος σε νωπή επιδερμίδα και περιμένουμε να απορροφηθεί πριν βάλουμε ρούχα. Η απολέπιση που έχουμε κάνει και η υγρασία θα μεταφέρουν τα θρεπτικά συστατικά του γαλακτώματος πιο βαθιά και το δέρμα θα γίνει πιο απαλό και λαμπερό από ποτέ.

Προσοχή: Μετά το scrub αποφεύγουμε την έκθεσή μας στον ήλιο. Μερικά συστατικά του ανανά, όπως τα ΑΗΑ, κάνουν το δέρμα ευάλωτο στις δυσχρωμίες και τους ερεθισμούς. Αρα, η ιδανική ώρα της μέρας για την εφαρμογή του, είναι το βράδυ πριν κοιμηθούμε.