Το δαφνέλαιο θεωρείται εδώ και αιώνες το φυσικό ελιξίριο των μαλλιών. Παράγεται από την έγχυση σε ελαιόλαδο των φύλλων του φυτού Laurus nobilis (δάφνη η ευγενής) και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, η οποία είναι διάσημη για την ενυδατική της δράση. Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων και των καρπών της δάφνης συνδυάζονται με τις μοναδικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και το αποτέλεσμα είναι ένα πυκνό λάδι που δυναμώνει την τρίχα.

Μάλιστα, το δαφνέλαιο είναι ιδιαίτερα διάσημο για την προστασία που παρέχει ενάντια στην παροδική τριχόπτωση. Ενώ είναι συνηθισμένο να χάνουμε περίπου 50-100 τρίχες καθημερινά (στη συνέχεια αναπληρώνονται καθώς στη θέση τους φυτρώνουν νέες), η κατάσταση αυτή αποτελεί πρόβλημα όταν χάνουμε περίπου τη διπλάσια ποσότητα τριχών για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 2 μήνες). Αν, λοιπόν, βλέπουμε τα μαλλιά μας να πέφτουν με ανησυχητικούς ρυθμούς για αρκετό καιρό, είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε έναν δερματολόγο, ο οποίος θα αναζητήσει τη ρίζα το προβλήματος και θα μας δώσει την αντίστοιχη αγωγή. Όσον αφορά την παροδική τριχόπτωση, μπορούμε να στραφούμε στο δαφνέλαιο.

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το δαφνέλαιο

Μία φορά την εβδομάδα, προτού λουστούμε, εφαρμόζουμε δαφνέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής σας κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, απλώνουμε το δαφνέλαιο μέχρι τις άκρες των μαλλιών και το αφήνουμε να δράσει τουλάχιστον 45 λεπτά. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ανάλογη του μήκους των μαλλιών μας.

Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να τυλίξουμε τα μαλλιά μας με μια πετσέτα, καθώς η θερμότητα ενισχύει τη θεραπευτική δράση του λαδιού επιτρέποντάς του να εισχωρήσει βαθύτερα στην τρίχα ή να κοιμηθούμε με αυτό και να λουστούμε το πρωί.

Tip: Για να αφαιρέσουμε ευκολότερα το δαφνέλαιο μετά τη θεραπεία, δεν βρέχουμε τα μαλλιά μας προτού εφαρμόσουμε το σαμπουάν. Απλά ρίχνουμε όσο σαμπουάν χρειαζόμαστε στην παλάμη μας, το αναμειγνύουμε με λίγο χλιαρό νερό και μετά το απλώνουμε στα λαδωμένα μαλλιά.

Αν τα μαλλιά μας είναι πολύ λιπαρά, το δαφνέλαιο πιθανότατα θα «βαρύνει» την τρίχα μας και θα εντείνει τη λιπαρότητα. Επομένως, φροντίζουμε να λουζόμαστε πολύ καλά. Αν πάλι ψάχνουμε μια πιο γρήγορη θεραπεία με δαφνέλαιο για να χαρίσουμε λάμψη και ενυδάτωση στην τρίχα μας, μπορούμε να το απλώσουμε αποκλειστικά στις άκρες των μαλλιών μας, να το αφήσουμε να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια να λουστούμε ως συνήθως.