Η στιγμή της ειδοποίησης του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από την αστυνομία, στο τρισάγιο του 20χρονου θύματος, αποτέλεσε την αρχή του τέλους στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ως στιγμή λύτρωσης και κάθαρσης μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ο αστυνομικός του ΑΤ Αλοννήσου που πέρασε χειροπέδες στον αστυνομικό, υπήρξε παιδικός φίλος της Καρολάιν από τους προσκόπους και μάλιστα είχε κρατήσει αναμνηστική φωτογραφία μαζί της, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η διαδρομή του Μπάμπη μέχρι την Αθήνα και η κίνηση ματ των Αρχών ώστε να τον τραβήξουν από το νησί και να τον οδηγήσουν στην ψυχρή αίθουσα της ΓΑΔΑ και να τον αναγκάσουν να ομολογήσει ήταν τα πρώτα βήματα προς τη λυτρωτική αλήθεια.

Δεν μπορούσαν να περιμένουν τα στοιχεία

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. είχε επισημάνει για τη μεταφορά του πιλότου στην Αθήνα τα εξής: «Εχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη στην Αλόννησο. Τα στοιχεία ωστόσο δεν μπορούν να περιμένουν. Περιμέναμε να τελεστεί το μνημόσυνο. Θα μπορούσε να έχει γίνει και χθες, σεβαστήκαμε ωστόσο την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο».

Η αστυνομία φοβόταν το ενδεχόμενο μήπως ο πιλότος επιχειρήσει να διαφύγει από τη χώρα μετά το τρισάγιο, οπότε οι Αρχές βιάστηκαν να τον εγκλωβίσουν, έχοντας πια αδιάσειστα στοιχεία ότι εκείνος είχε τελέσει το έγκλημα.

Τι του είπαν οι αστυνομικοί

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί επεισόδιο μπροστά στις κάμερες, είπαν στον πιλότο ότι δήθεν θα τον μετέφεραν με ελικόπτερο επειδή είχε προκύψει εύρεση ενός ακόμη υπόπτου τον οποίο και θα καλείτο να αναγνωρίσει κατά την άφιξη τους στο Ελευθεριος Βενιζέλος.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν λίγα λεπτά αργότερα ότι τον συλλαμβάνουν ως ύποπτο για τη δολοφονία της Κάρολαιν.

Τις χειροπέδες πέρασε στον δράστη ο αστυνομικός, παιδικός φίλος της Κάρολαιν.