Η Γιορτή του Πατέρα είναι σήμερα (20/6) και αρκετοί γνωστοί μπαμπάδες γιορτάζουν. Άλλοι παρουσιαστές, άλλοι τραγουδιστές και άλλοι ηθοποιοί έχουν μιλήσει κατά καιρούς για τον ρόλο τους ως πατεράδες και μας έχουν συγκινήσει με όσα έχουν εξομολογηθεί. Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή, πάμε να θυμηθούμε τι έχουν πει για τους γιους και τις κόρες τους.

Αντώνης Κανάκης

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο παρουσιαστής μίλησε με απίστευτη ειλικρίνεια και τρυφερότητα για τον ρόλο του πατέρα. «Δεν είχα πρέπει, όλα ήρθαν πολύ φυσικά στη ζωή μου, ήρθαν την στιγμή που ήμουν έτοιμος. Δεν έχω κανένα άγχος, είμαι πολύ τρισευτυχισμένος. Τα παιδιά φέρνουν μαγικά συστατικά, την αβίαστη χαρά, τη λάμψη στα μάτια, την αγνότητα, μέσα σε όλη αυτή την ασχήμια, ομορφαίνουν τον κόσμο. Γίνεται μια ομορφιά. Για μένα έχει διπλή ανάγνωση, πρώτα τι όμορφα που ζω σε αυτόν τον κόσμο με τα παιδιά μου και από την άλλη αναρωτιέσαι και σε πιάσει και μια θλίψη, πώς γίνεται από αυτό να καταλήγουμε σε αυτό το τοξικό, το άσχημο πράγμα, το οποίο είναι ο πλανήτης. Όλοι λένε να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό που μπορείς να κάνει είναι να μεγαλώνεις παιδιά τα οποία η ύπαρξή τους να βασίζεται στην αγάπη και όχι στο φόβο, να είναι χαρούμενα, να έχουν ψυχολογική ισορροπία και υγεία και αυτό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Άλλαξα, ή σε κάνουν καλύτερο ή σου βγάζουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό σου», είπε χαρακτηριστικά.

Θανάσης Πατριαρχέας

Απέκτησε πρόσφατα και δεύτερο παιδί με τη σύντροφό του Βίβιαν Δράκου τον περασμένο Μάιο και σε συνέντευξή του ο ηθοποιός σημείωσε: «Έτυχε να αποκτήσουμε παιδί. Όταν το μάθαμε δεν υπήρχε τίποτα άλλο από εκεί και πέρα στο μυαλό μας. Είμαι ευλογημένος που έχω αυτήν τη γυναίκα και βγάλαμε αυτό το παιδί. Επειδή ήμουν ένας άνθρωπος σε δύσκολο χώρο, μπορεί να μπερδευτεί το μυαλό και να βάλει λάθος προτεραιότητες. Το παιδί μπαίνει πάνω από όλα. Μέσα σε όλα τα άσχημα της καραντίνας ήταν ευλογία που είχα χρόνο να γνωρίσω πραγματικά την κόρη μου».

Λευτέρης Ελευθερίου

Στη λίστα με τους τρυφερούς πατεράδες είναι και ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο οποίος έχει σημειώσει: «Μέσα στην καραντίνα βρήκα την ευκαιρία να έρθω πιο κοντά με τα παιδιά μου και τη φύση. Μαζί με τα πιτσιρίκια μου μάθαμε είκοσι είδη από αγριόχορτα. Παρατηρήσαμε τη φύση που σε άλλη φάση της ζωής μας, απλά την προσπερνούσαμε. Αυτό είναι εξαιρετικό. Η πανδημία μάς έβαλε στη διαδικασία να φιλοσοφήσουμε τη ζωή μας. Να βάλουμε την ιδιότητα άνθρωπος πάνω από όλες τις ιδιότητες».

Πέτρος Ίμβριος

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο τραγουδιστής έγινε ξανά μπαμπάς και τα λόγια του συγκίνησαν. Σε ανάρτησή του έγραψε: «Μικρέ μου έρωτα σ’ ευχαριστώ που μπήκες στη ζωή μας !! Με έκανες αντράκι μου, να νιώσω για τρίτη φορά, αυτά τα υπέρτατα συναισθήματα που μόνο η γέννηση ενός παιδιού, μπορεί να μας δημιουργήσει! Αυτά τα συναισθήματα που είναι, πάνω από οποιαδήποτε επιτυχία, πάνω από κάθε υλική αξία, πάνω από κάθε άλλη αγάπη ! Σε περιμέναμε όλοι ανυπόμονα! Οι αδελφές σου, οι γιαγιάδες, οι παππούδες (και ιδίως ο παππούς που στα 90 του χρόνια θα ακούσει το Παναγιώτης Ιμβριος) η θεία Μυρσίνη, ο νονός σου και όλοι οι αγαπημένοι μας φίλοι που ανυπομονούσαν μαζί μας… Να ‘χεις σωματικη και ψυχική υγεία αστέρι μου και δύναμη, για να υλοποιήσεις τα όνειρά σου και τις επιθυμίες σου ! Θα είμαι πάντα στο πλευρό σου, να σου δείχνω πως να γεμίζεις την ψυχή σου, και να αρπάξω το χέρι σου όποτε πας να πέσεις για να σε ξαναφτάσω στα ουράνια !!! Σ αγαπώ μικρέ μου! Καλωσόρισες στη ζωή μας !».