To έγκλημα στα Γλυκά Νερά απασχόλησε -και συνεχίζει να απασχολεί μέχρι και σήμερα- την κοινή γνώμη.

Τόσο η αρχική είδηση ότι «αδίστακτοι ληστές δολοφόνησαν τη μητέρα μπροστά στο 11 μηνών βρέφος της και στον πατέρα του», όσο και η ανατροπή στη συνέχεια με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ομολογεί ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του έγιναν πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας, ενώ πέρασαν και τα σύνορα της χώρας μας με διεθνή μέσα να ασχολούνται εκτενώς με το θέμα.

Την ίδια στιγμή, η ασυνέπεια στις καταθέσεις του πιλότου, αλλά και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο προχωρούν οι έρευνες, δημιουργούν την εντύπωση πως η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» και πως υπάρχουν κι’ άλλα πράγματα που ακόμα δεν έχουμε μάθει.

Αυτό ακριβώς έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ευφάνταστα σενάρια και αβάσιμες πληροφορίες που περιπλέκουν την υπόθεση, ενώ ενίοτε αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Δύο «αμφισβητούμενες» πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ευρέως τις τελευταίες μέρες είναι το ταξίδι της Καρολάιν στη Σούδα, αλλά και το «κρυφό» ημερολόγιο που «αποκάλυψε» η Daily Mail.

Αλήθειες και μύθοι για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Όπως όλα δείχνουν, πρώτη είδηση που «κατέρρευσε» ήταν αυτή με το ταξίδι της Καρολάιν στη Σούδα, όπου σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά «είδε ένα σπίτι» προκειμένου είτε να το αγοράσει, είτε να το νοικιάσει.

«Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, υπάρχει το ερώτημα εάν ήταν η Καρολάιν ή κάποια που της έμοιαζε, τώρα, αυτό το να ψάχνει σπίτι… στη Κρήτη. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, που μπορεί να έχουν απαντήσεις. Δεν έχουν προκύψει μέχρι σήμερα…» είχε πει ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος στις 25/6/2021.

Από την άρση απορρήτου στα κινητά τόσο της 20χρονης όσο και του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της, προέκυψε ότι και οι δυο τους βρίσκονταν εκείνο το διάστημα στην Αττική. Εκτιμάται λοιπόν, ότι το σενάριο αυτό βασίζεται σε ομοιότητα ενώ και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού διαψεύδει επίσκεψη της Καρολάιν στη Σούδα.

Το ταξίδι που δεν έγινε

Μάλιστα, το MEGA παρουσίασε το διαμέρισμα για το οποίο γινόταν λόγος. Συγκεκριμένα, στο Live News μίλησε ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα στα Μεγάλα Χωράφια στη Σούδα, Θοδωρής Πολυράκης.

«Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μας ανατέθηκε για πώληση τον Φλεβάρη του 2021. Μετά από όσα ακούστηκαν, ανατρέξαμε στο πελατολόγιο μας για να δούμε αν υπήρχε το όνομα της Καρολάιν στο πελατολόγιό μας. Ρωτήσαμε τους 15-16 μεσίτες μας, αλλά κανείς δεν βρήκε ή ήξερε κάτι. Ρώτησα και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία μου είπε ότι δεν είχε δει την Καρολάιν» σημείωσε σχετικά ο κτηματομεσίτης.

Το κρυφό ημερολόγιο

Μια ακόμα πληροφορία που θεωρείται «αμφισβητούμενη» είναι το «κρυφό» ημερολόγιο της Καρολάιν, το οποίο αποκάλυψε προ ημερών σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Όπως ανέφερε το εν λόγω δημοσίευμα, το ημερολόγιο βρέθηκε κάτω από μια στοίβα από κουτιά παπουτσιών. Σε αυτές τις σημειώσεις, η Καρολάιν φέρεται να χρησιμοποιούσε συντομογραφίες στα αγγλικά και τα ελληνικά για να περιγράψει την σκληρή αλήθεια της σχέσης της με τον σύζυγό της.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές, ενώ και ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου δηλώνει πως δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στη δικογραφία. Βέβαια, στην δικογραφία φαίνεται να υπάρχει ένα ημερολόγιο, το οποίο όμως είναι σε ηλεκτρονική μορφή και κομμάτια του έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ. Στο εν λόγω ημερολόγιο περιγράφονται εντάσεις αλλά και σκέψεις της να πάρει το παιδί και να εγκαταλείψει τον πιλότο.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο είναι ότι οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν τεταμένες εδώ και καιρό. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, οι τσακωμοί εντάθηκαν και αφορούσαν οικονομικά ζητήματα, κυρίως τη βοήθεια που λάμβανε ο ένας και ο άλλος από τις οικογένειές τους.